31 Temmuz 2010 Cumartesi

Pasaport Kaybolunca Yapılması Gerekenler


Psaport sahibi pasaportunu kaybedince yapması gereken önemli işlemler şunlardır





Şahsın pasaportunun kaybolması durumunda acilen mahallin polis makamlarına başvurması gerekmektedir. Böylece kaybolan pasaportun, ilgisiz ve kötü niyetli kişilerce kullanılmaması amacıyla hudut kapılarımızda bulunan bilgisayarlara kaydedilmesi sağlanacaktır. Kayıp pasaport için müracaat edilmemesi halinde ise, pasaport ilgisiz ve kötü niyetli kişilerce kullanılırken yakalandığında pasaportun gerçek sahibi de adli işlem yapılacaktır.

Kaynak: dilegitimleri

Öğrenci ve İşçi Pasaportları


Öğrenci ve işçilere verilen pasaportlar ve bu pasaportlar için istenen evraklar





Öğrenci Meşruhatlı Pasaportları

Yurtdışına öğrenim görmek için gidecek olan vatandaşlarımızın, Milli Eğitim Bakanlığından alacakları durumlarını gösteren belgeyle müracaat etmeleri halinde, umuma mahsus münferit pasaport almak için gerekli olan diğer belgeleri de ibraz etmeleri kaydıyla harçsız "Öğrenci" meşruhatlı pasaport verilmektedir.

İşçi Meşruhatlı Pasaportları

Yurtdışında geçimini temin ettiğini İş ve İşçi Bulma Kurumundan alacakları belge ile belgelendirenlere, umuma mahsus münferit pasaport almak için gerekli olan diğer belgeleri de ibraz etmeleri kaydıyla ilk iki yılı harçtan muaf "İşçi" meşruhatlı pasaport verilir. Aynı şekilde bu durumda olanların aileleri de bu tür pasaportu sorunsuz bir şekilde alabilir.
Kaynak: dilegitimleri

Yabancılara Verilen Pasaportlar


Yurtiçinde Ankara, İçel ve İstanbul Valilikleri tarafından verilen 2 çeşidi buılunan bir pasaporttur





Türkiye'ye sadece bir giriş için ya da Türkiye'den yalnız bir çıkış için muteber olan pasaportlar: Giriş için verildiği takdirde Türkiye'ye girişin gerçekleşmesi, Türkiye'den çıkış için verildiği zaman üzerindeki şerhte belirtilen memlekete gitmesiyle muteberliği son bulur. Bu pasaportların sahipleri tarafından itası tarihinden itibaren bir ay içinde bulunduğu memleketi terk etmek suretiyle kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde yenilenmesi zorunlu olacaktır.

Bir gidiş ve geliş için verilen pasaportlar : İçişleri Bakanlığı'nın takdirine göre 3 ay, 6 ay, 1 yıl veya 2 yıl geçerli olmak üzere tanzim edilmektedir.

Tabiiyetsiz bulunan ya da tabiyet durumları muntazam bulunmadığından ikamet ve seyahatlerinde tabiiyetsizlere uygulanan muamelelere tabi tutulması İçişleri Bakanlığı'nca zaruri görülen kimselere anılan Bakanlığın alacağı kararlar üzerine verilir ve Türk vatandaşlığını iktisap bakımından hamiline herhangi bir hak oluşturmaz. Pasaport sahibinin tabiiyeti bakımından aynı durumda bulunup reşit olmayan ve iş sahibi bulunmayan kız veya erkek çocuklarının o pasaportun refakat hanesine kaydı caizdir. Kocasıyla aynı durumda bulunan karısı hakkında da aynı işlem yapılabilir.
Kaynak: dilegitimleri

Pasaport Harç Ücretleri


Pasaport alacaklar ya da pasaportu olanların ödeyeceği pasaport harç ücretleri





SÜRE HARÇ BEDELİ (YTL) PAS.DEF.BEDELİ (YTL) TOPLAM (YTL)
6 AY 88,70 70,00 158,70
1 YIL 126,70 70,00 196,70
2 YIL 213,70 70,00 283,70
3 YIL 305,50 70,00 375,50
4-5 YIL 433,00 70,00 503,00
Hizmet Damgalı Pasaportlarda, temditler için 70 YTL bedeli istenmez

Önemli Notlar

* Umuma mahsus münferit ve müşterek pasaportlarda pasaportta kayıtlı her kişi için ayrı ayrı harç alınmaktadır. Refakatte kayıtlı 7 yaşından küçük çocuklardan harç alınmaz. Süre uzatmaları konusunda da aynı oranda harç alınmaktadır.
* 7 yaşından büyük çocuklara da harç yatırılacaktır.
* MADDE 5- 29.06.2001 tarihli ve 4705 sayılı Yurt dışına çıkışlardan harç alınması ve 4481 sayılı kanunda değişiklik yapılması hakkında 1. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
"Madde 1- Yurt dışına çıkış yapan (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hariç) Türk vatandaşlarından çıkış başına 70.000.000 ( 70 YTL )lira harç alınır.
Bakanlar kurulu bu harçtan muaf tutulacaklar ile harcın ödenmesine ilişkin usul ve esesları belirlemeye ve harç miktarını üç katına kadar artırmaya veya kanuni haddine kadar indirmeye yetkilidir."
* Her yıl Harçlar 1 Ocak tarihinde Maliye Bakanlığının belirlediği miktara göre yükselme gösterecektir.

Kaynak: dilegitimleri

Hizmet Damgalı Pasaportlar Ve Gerekli Evraklar


Hizmet Damgalı Pasaportların alımı ve gerekli olan evraklar hakkında ayrıntılı bilgiler





Dört seneyi geçmemek şartı ile pasaport sahibinin görevinin müddetine göre tesbit edilecek süreyle sınırlı olarak, yurt içinde İçişleri Bakanlığı, yurt dışında ise İçişleri Bakanlığının muvafakatı ve Dışişleri Bakanlığının talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Başkonsoluslukları tarafından tahsis edilen bir pasaport türüdür. Yurt içinde İçişleri Bakanlığı adına bu görevi İl Emniyet Müdürlükleri üstlenmiştir.

Hizmet Damgalı Pasaportları Kimler Alabilir:

* Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderilen ya da dış memleketlerde görevlendirilenler,
* Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu Milletlerarası Kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlar,
* Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenler,
Bunların eşleri,
* Bu durumda olanların, yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocukları ve yine yanlarında yaşayıp reşit olmayan erkek çocukları.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir:

* Talep edenin mensubu bulunduğu kurumdan onaylanmış pasaport talep formu,
* Görevlendirme onayı,
* Nüfus cüzdanı,
* Üç adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için bir adet),
* Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" (Temditler için istenmez),
* Daha önce herhangi bir pasaport almışsa getirilmesi,
* Reşit olmayanlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilir)
Kaynak: dilegitimleri

Umuma Mahsus (Lacivert) Pasaport İşlemleri


Umuma Mahsusolarak tahsisedilen lacivert pasaport hakkında ve alınması için gerekli olan evrak bilgileri





Türk vatandaşlarının umuma mahsus münferit ve umuma mahsus müşterek pasaportları yurt içinde Valiliklerce, yabancı ülkelerdeTürkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukları ve Büyükelçilikleri tarafınca verilmektedir.

Umuma Mahsus Münferit Pasaportların Özellikleri

En az üç ay, en fazla beş yıl süreyle geçerli olacak şekilde verilir

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Şunlardır:

* İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecek pasaport talep formu,
* Nüfus cüzdanı aslı,
* Dört adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için iki adet),
* Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" ve talep edilen sürelere göre belirlenmiş pasaport harcı (Temditler için pasaport cüzdan bedeli istenmez),
* Reşit olmayan ve mahcurlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilir)

Umuma Mahsus Müşterek Pasaportlar:

Üç ay, altı ay ve bir yıl geçerli olmak üzere verilir. En az beş kişilik kafile teşkil edilerek toplu halde yolculuk etmek isteyen Türk Vatandaşlarına talep etmeleri halinde verilir.

Umuma Mahsus Müşterek Pasaport Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Şunlardır:

* Kafile başkanının dolduracağı İl Emniyet Müdürlüğünden temin edilecek pasaport talep formu,
* Nüfus cüzdanlarının asılları,
* Kafile başkanının beş, diğerlerinin dörder adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğrafları,
* Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" ve her kişiden talep edilen sürelere uygun ayrı ayrı alınacak pasaport harcı gerekmektedir.
Kaynak: dilegitimleri

Hususi Pasaport Ve Başvuru İşlemleri Nelerdir


Hususi Pasaport nedir ve Hususi Pasaport alırken yapılması gereken işlemler





Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Başkonsoluslukları tarafından Dört yıl süreyle , yurt içinde İçişleri Bakanlığı, yurt dışında ise İçişleri Bakanlığının muvafakatı ve Dışişleri Bakanlığının talimatı verilmektedir.Yurt içinde İçişleri Bakanlığı adına bu görevi İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ üstlenmiştir.

Hususi Pasaportu Kimler Alabilir

* TBMM eski üyeleri
* Eski Bakanlar,
* Görevleri süresince Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları,
* Birinci, ikinci, üçüncü derece kadrolarda bulunan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,
* Birinci, ikinci, üçüncü derece kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,
* Sözleşmeli olarak çalışanlardan, kadro karşılıkları olmayan ancak TC Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri birinci, ikinci, üçüncü derecelerden kesilmekte olan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,
* Dört, beş ve altıncı maddelerde belirtilenlerden emeklilik veya çekilme sebepleriyle vazifelerinden ayrılmış bulunanlar,
* Birinci, ikinci, üçüncü derecelerde bulunup da Hususi Damgalı Pasaport almaya hakkı olan Devlet Memurları ile Subay ve Astsubayların taşıdıkları ünvan ve/veya rütbeleri taşımakla beraber birinci, ikinci ve üçüncü derece kadroları almadan emekli olan veya ayrılanlardan Devlet Memuriyetindeki hizmet süreleri, taşıdığı ünvan ve/veya rütbeleri itibariyle bugün Hususi Damgalı Pasaport almaya hak kazananların emsalleri,
* Bunların eşleri ile bu tür pasaportu almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşleri (Başkası ile evlenmemiş ise),
* Bu durumda olanların yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocukları ve yine yanlarında yaşayıp reşit olmayan erkek çocukları.

Çalışanların Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

* Çalıştığı kurumdan onaylı pasaport talep formu,
* Nüfus cüzdanı,
* Dört adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için iki adet),
* Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" Temditler için istenmez,
* Daha önce herhangi bir pasaport almışsa getirilmesi,
* Reşit olmayanlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilir)

Emekli veya Meslekten Ayrılmış Olanların Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

* Kendi imzaları ile dolduracakları matbu pasaport talep formu,
* Kurumundan alacağı, emekli olduğu veya ayrıldığı tarihteki kadro derecesini belirten yazı, (Temditler için istenmez)
* Nüfus cüzdanı ve Fotokopisi
* Dört adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için iki adet),
* Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" ( Temditler için istenmez)
* Daha önce herhangi bir pasaport almışsa getirilmesi,
* Reşit olmayanlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilmektedir)
Kaynak: dilegitimleri

Diplomatik Pasaport İşlemleri


Diplomatik pasaport alırken gereken evraklar ve yapılması şart olan işlemler





Bu pasaport Dışişleri Bakanlığı ile yabancı ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Elçilikleri tarafından verilmektedir.

Diplomatik Pasaportlar, muvakkat görev ya da seyahat için gidenlere görevlerinin veya seyahatlerinin mahiyetine göre, bir seyahate mahsus olmak üzere ya da azami 2 yıl için, daimi görevle gidenlere de azami 4 yıl için geçerli olmak üzere verilmekte ve gerekirse aynı müddetle 3 defa temdit edilebilinmektedir.

Diplomatik pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi Olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genelkurmay 1.ve 2. Başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, Orgenerallere, Oramirallere, eski Cumhurbaşkanlarına, Yasama Meclisleri eski Başkanlarına, eski Başbakanlara, Dışişleri eski Bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başkanlık ve Bakanlık Müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına, Büyükelçilik unvanı taşıyan Başbakan Müşavirleri ile Başbakan Dışişleri Danışmanlarına, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üstü düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliklerinin yanında memur edilen müşavirlere, ateşlere ve muavinlerine, Hükümet adına Milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya Milletlerarası toplantılar, kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya Milletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenler siyasi kuryeler verilir.

Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine dahi diplomatik pasaport verilmesi veya bunların eşlerinin pasaportlarının refakat hanesine kaydedilmesi mümkündür.

Diplomatik pasaport alan kimselerin sıfat vazifeleri devam ettiği müddetçe yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocuklarına ve yine yanlarında yaşayıp, reşit bulunmayan erkek çocuklarına dahi diplomatik pasaport verilir ya da bunlar baba veya annelerinin pasaportlarının refakat hanesine kaydedilir.

Diplomatik pasaportların refakat hanesine kayıtlı bulunanlar pasaport sahibi ile birlikte seyahat etmedikleri takdirde o pasaportu kesinlikle kullanamazlar.

Diplomatik pasaportlarda, sahiplerinin veya varsa refakat hanesine kayıtlı bulunanların birer adet fotoğraflarının pasaport üzerinde olması gerekmektedir.

Diplomatik pasaportlar herhangi bir harç ya da resme tabi tutulamazlar.
Kaynak: dilegitimleri

Pasaport Nedir


Pasaport nedir ve Pasaport çıkarma hakkında merak ettiğiniz tüm konular





Pasaport, her ülkenin kendi vatandaşına ya da vatandaşlığına geçmiş kişilere ya da bir başka bir ülkenin vatandaşıyken sığınma hakkı alan kişilere verilen resmi belgedir. Bir ülkeden diğer bir ülkeye geçişte pasaport ya da yerine geçen bir belge bulundurulması kesinlikle zorunludur.

Pasaport işlemleri İllerde Emniyet Müdürlüklerince yapılmaktadır. Pasaport hakkında detaylı bilgi ve online başvuru işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinden yapılabilir.
Kaynak: dilegitimleri

Özaltın Holding Turizm Grubunun Yeni Sponsorluğu


Özaltın Holding Turizm Grubu yatırımı Gloria Hotels & Resorts Düsseldorf Giants basketbol takımının sponsoru oldu





2010-11 sezonunda Murat Didin'in antrenörlüğünü üstleneceği Giants Düsseldorf takımının adı sezon süresince " Gloria Giants " olarak ön plana çıkacak. Almanya'nın basketbolda en köklü kulüplerinden bir tanesi olarak bilinen Giants, bugüne kadar 18 lig ve 14 kupa şampiyonluğu elde etti.

Özaltın Holding Turizm Grubu Genel Müdürü Özgür Çinkılıç konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu; " Almanya ve özellikle Düsseldorf bölgesinin misafir portföyümüzdeki önemi çok büyük. Almanya da golf kulüplerinin büyük bir bölümü de bu bölgede... Araştırmalarımıza göre , burada yaşayanlar, basketbola ve özellikle de bu köklü kulübe büyük destek veriyor ''

Gloria Hotels &Resorts ün sadece Almanya da değil Avrupa nın birçok ülkesinde de çok iyi bir marka bilinirliğine ulaştığına dikkat çeken Çinkılıç, açıklamasını şöyle tamamladı.

" Grup olarak sporun her zaman içerisinde olduk. 45 delikli Türkiye nin en büyük , Avrupa nın otel grubu bünyesinde bulunan en büyük “Golf sahaları , tenis kortları,yürüyüş parkurları ve fitness kulübüyle dünyanın önemli sporcularına ve spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmakta…. Avrupa nın en önemli futbol takımları kamp için tesislerimizi kullanmaktadır. En son Wimbledon finalisti Vera Zvonareva ağırladık. Dünyanın önde gelen takımları ve sporcularının Gloria Hotels & Resort ü tercih etmesi sadece Gloria Hotels & Resorts 'ün değil Türkiye nin tanıtılmasına da katkı sağlamaktadır.

Gloria Hotels & Resorts hakkında:

Gloria Hotels & Resorts, Antalya-Belek te Akdeniz in tüm doğal güzelliklerini barındıran bölgede çam ormanlarının içerisinde Acısu Nehri ve deniz kıyısında yer almaktadır.2.122.000 m2 lik alana kurulu olan Gloria Hotels & Resorts, Gloria Golf Resort, Gloria Serenity Resort, Gloria Verde Resort ve Golf Club ten oluşmaktadır diyerek sözlerini tamamladı
Kaynak: dilegitimleri

Ankara Expo 2020'ye Aday


Skal Ankara Başkanı Savaş Çolakoğlu Expo 2020 İçin Ankara adaylığını koydu dedi





Skal Ankara Başkanı Savaş Çolakoğlu;Ankaralı turizmciler bu adaylık planına sahip çıkmalıdır." açıklamasında bulundu.

Skal İnternational Ankara Başkanı Savaş ÇOLAKĞOLU; Ankara'nın Expo 2020 adaylığı için;

-Turizmin; gelirin tabana yayılması, dengeli kalkınmanın sağlanması, her kesimin pay almasına imkan sağlaması, ekonomik ve sosyal uçurumları ortadan kaldıran sektör olma özelliği Ankara için kullanılmalıdır.

-Şehrimizi yönetenlerle birlikte, şehrimizde yaşayan herkesin, tüm sivil toplum örgütlerinin ortak hedefi olarak EXPO 2020 Ankara ya alınmalıdır.Ankara nın bunu başaracak gücü ve yeteneği mevcuttur.

Turizmin tüm kollarında çalışan profesyonelleri çatısı altında toplayan SKAL International Ankara olarak bizler üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.

Alternatif bir mantıkla baktığımızda ülkemiz, hedef kitlesinin tanımadığı, yeni hedef ülke ve toplumların tanıma ve seyahat etme isteğini ateşleyebilecek, keşfe açık bir bilinmezler ülkesi sayılabilir. Kısmen Antalya, İstanbul, İzmir isminin dışında Ankara uygun bir marka haline getirildiğinde keşfedilmeye EXPO 2020 ile çıkabilir.

6 aylık bir süreci kapsayan Expo fuarı dünyadaki en büyük organizasyonlardan biri olarak kayıtlara geçiyor. İzmir in 2015 için adaylığının olumsuz sonuçlanmasından çıkarılacak derslerle birlikte, Ankara adaylığa daha sistemli ve planlı bir şekilde hazırlanabilir.

Türkiye'nin yönetildiği başkent Ankara, merak uyandıran keşfedilmeye açık cazip bir kent olarak adaylığa hazır hale getirilebilir.

Beş yılda bir yapılan bu fuar bir kentin hatta bir ülkenin turizm hareketliliğini en az 15 yıl garanti altına alabilir ki bu Ankara için sağlanamayacak bir girişim değil.

Ankara nın yeterince tanıtılmamış gizli bir potansiyelinin olduğu bir gerçek.
Tarih, doğa, temalı parklar, yemek kültürü- eğlence, şehrin kültürel değerleri, mimari eserleri üzerine yapılandırılacak projelerle ve etkin bir tanıtımla bu potansiyeli ortaya çıkarmak çok zor olmasa gerek açıklamalarında bulundu.
Kaynak: dilegitimleri

Güre Turizm Meslek Lisesi


Edremit Körfezi'nin ilçesi olan Güre'den yapımı yarım kalan Turizm Meslek Lisesi için tüm Türkiye'ye çağrı var





Edremit Körfezi'nin beldesi olan Güre'de yapımına başlanan Turizm Meslek Lisesi'nin tamamlanması için tüm Türkiye'ye de destek çağrısı yapıldı.

Tatilini Güre'de geçirmekte olan TOBB Turizm Meclisi Danışmanı Hüsnü Gümüş; Güre'den çok güzel haberler veriyor. Birlik ve beraberliğin yarattığı pozitif sinerji Güre'den tüm Türkiye'ye yayılıyor.

Güre Turizm Meslek Lisesi'nin tamamlanması için değerli turizmcilerimize bir çağrı da turizmhaberleri.com ailesinden...Turizm sektörüne eğitimli gençler yetiştirecek bu liseye destek verelim, bir tuğla da sizler yerleştirin..Az veya çok hiç farketmez, minik yardımlar çığ gibi büyür...

İşte yazıları ve danışmanlığı ile turizmhaberleri'nde ve ülkemizde büyük rüzgarlar estiren Hüsnü Gümüş'ün yazısı:

GÜRE DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TURİZM MESLEK LİSESİ İÇİN ELELE VERDİLER

Jeotermal enerji kullanımı ile ilgili projelerin de hızla geliştiği Edremit Körfezinin 4000 nüfuslu şirin beldesi Güre Kaz Dağlarının eteklerinde kaplıca ve sağlık turizmi alanında yapılan yatırımlarla turizmin yeni merkezleri arasında yerini almaya başlıyor.

Bu gelişme paralelinde yöre gençlerinin turizm işletmelerinde daha çok çalıştırılması için 3 yıl önce belediyenin önderliğinde başlatılan 700 öğrenci kapasiteli meslek lisesi açılması çalışmalarının hızlandırılması için çok desteğe ihtiyaç bulunuyor.
Güre Belediyesi tarafından bağışlanan arazide Güre Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapımına başlanan Turizm Meslek Lisesi ni desteklemek amacıyla düzenlenen gecede sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ile bir araya gelen 500 kişi projeye destek verdi. Türkiye de İlgi duyan tüm kuruluşlara da Kaz Dağları ve Körfeze yeni bir iş alanı sağlayacak okulun tamamlanması için çağrı yapıldı.

Güre de Çeşitli hastalıklara şifa olan 64 derecedeki kaplıca suyunu kullanan modern tesisler yıl boyunca açık. Belde merkezinde bulunan mini anfi tiyatroda çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yapılmakta, ayrıca Ağustos ayı içerisinde Güre Belediyesi tarafından Güre Sarıkız etkinlikleri organize edilmektedir.
Bu gelişmelerin gençlere ve belde ekonomisine olan katkılarının artması açısından yörede yatırım yapan kuruluşların da özellikle eğitime verdikleri desteği artırmaları bekleniyor.

Körfez Bölgesinde ANADOLU JET ve BORA JET in de Ankara ve İstanbul dan günlük seferlere başlaması ile yoğun bir turizm hareketi gözleniyor. Yetkililer Güre de 70 bin Altınoluk ta 350 bin kişinin tatilin geçirmekte olduğunu ve kış nüfuslarına göre yapılan katkıların alt yapı hizmetlerinin yeterince karşılanmasında zorluklara neden olduğunu ifade ediyorlar.
Kaynak: dilegitimleri

THY Soruşturması


Rekabet kurulu Türk Hava Yolları (THY) A.O. hakkında soruşturma açılması kararına vardı





Rekabet Kurulu web sitesinin 26.7.2010 tarihinde yayımlanan açıklamasında; soruşturma, Türk Hava Yolları A.O. nın İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı hava yoluyla yolcu taşıma hatlarında rakip firma aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla başlatıldı.

Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. ve Condor Flugdienst GmbH. hakkında soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu'nun 26.7.2010 tarihli açıklamasında ise Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. ile Condor Flugdienst GmbH. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Soruşturma, Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. ile Condor Flugdienst GmbH. nin aralarındaki anlaşmalar vasıtasıyla Almanya-Türkiye arasındaki uçuşlarda belli bir süre rekabete aykırı davranışlarda bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun u ihlal edip etmediğinin tespit edilmesi için başlatıldı.
Kaynak: dilegitimleri

Keşan'da Kent Müzesi


8.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali için açılan Yöresel Kıyafetler Sergisi; Kent Müzesi'nin temsil edecek





Keşan Belediye Sarayı Pasajı'nda gerçekleşen ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın'ın yaptığı açılışa Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal ile meclis üyeleri ve vatandaşlar iştirak ettiler.

Keşan Belediye Başkanı Özcan, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri Yöresel Kıyafetler Sergisi açılışında yaptığı konuşmada; "katılan herkese ve özellikle bu sergi için büyük emeği geçen Ferit Pelen' e teşekkürlerimi sunarım. Umarım bu sergiyi elimizde tutup gelecekte Kent müzesi oluşturulmasında kullanırız '' açıklamasında bulundu. Özcan, daha sonra bu sergiye emeği geçen Ferit Pelen'e teşekkür plaketi verdi.

Pelen'de bu serginin Keşan köylerinden ve bölgeden toplanan kıyafet ve eşyalardan oluştuğunu belirterek “Sayın Başkanım umarım Keşan'da bir Kent Müzesi oluşturulur ve ben de elimden geldiğince sizlere destek olmaya hazırım. Bana böyle bir imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim '' diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşma ve plaket töreninin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Meclis Üyesi Ercan Ersoylu ve CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal, Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın eşi Şengül Özcan ve Ferit Pelen tarafından açıldı.

Yöresel Kıyafetler Sergisi 1 Ağustos 2010 Pazar gününe halkın ziyaretine açık olacak.
Kaynak: dilegitimleri

Antalya'da Beceri Projesi Başlıyor


ATSO Başkanı Çetin Osman Budak önderliğinde Antalya'da Beceri 10 projesi başlıyor





ATSO Başkanı Çetin Osman Budak; "Bu projeyle, aktif işgücü politikasının ilk adımı atılarak, meslek eğitiminde yeni bir model başlatılmış olacak" açıklamasında bulundu.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB ETÜ arasında imzalanan protokol ile istihdamı arttırmaya yönelik olarak hayata geçirilen “BECERİ 10 '' projesinin Antalya da da uygulanacağını açıkladı.

20 Temmuz 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından başlatılan, “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi '' işgücü piyasasına beceri kazandırma ve iş edindirme amacı güdüyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, “BECERİ 10 '' olarak adlandırılan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi '' yle, mesleki eğitim ihtiyaçlarının Odaların aktif katılımıyla TOBB-ETÜ tarafından belirleneceğini belirterek, “Proje, ülke genelinde belirlenen 19 pilot ilde başlayacak. Antalya da bu pilot illerden bir tanesi. İstihdam, Türkiye nin uzun süredir üzerinde çözüm aradığı konuların başında geliyor. Bu projeyle, aktif işgücü politikasının ilk adımı atılarak, meslek eğitiminde yeni bir model başlatılmış olacak '' derken sözlerine şöyle devam etti;

Projenin amacının beceri kazandırma ve iş edindirme olduğuna bildiren Budak, “BECERİ 10 '' projesinde amaç nitelikleri yetersiz olan ya da teknolojik değişimler sonucu nitelikleri güncelliğini yitiren işsizlerimiz için iş bulma umududur. Aynı zamanda bu proje, nitelikli insan kaynağı bulamadığı için verimsiz çalışan şirketlerimiz için rekabet gücü kazanma umududur '' açıklamasında bulundu.

Proje kapsamında 111 okula 106 milyon liralık makine-teçhizat yatırımı yapılacağını kaydeden Budak, 6 binin üzerinde eğiticinin modern tekniklere göre de eğitileceğini belirtti. Budak şunları kaydetti; “Beş yıl sürecek projede, her yıl yaklaşık 200 bin kişiye iş piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikler kazandırılacak. Böylece 5 yılda 1 milyon kişinin beceri kazanması ve iş bulmasının önü açılacak. Bütün bunların yanı sıra katılımcılara eğitim dönemleri süresince günlük 15 lira (aylık 360 lira) ödenecek, ayrıca katılımcıların Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği ödenmesi gereken iş kazası ve meslek hastalığı sigorta prim giderleri de İŞKUR tarafından karşılanacak. ''

Proje Özellikleri

Proje ilk yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana, Konya, Tekirdağ, Mersin, Manisa, Kayseri, Gaziantep, Denizli, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Malatya ve Erzurum illerinde uygulanacak.

Kamu-özel sektör işbirliği ile yürütülecek projeye TOBB ETÜ analiz kapasitesiyle destek verecek. Milli Eğitim Bakanlığı proje ile meslek teknik liselerinin eğitim altyapısını mesleki eğitim kurslarına daha uygun hale getirecek. Proje çerçevesinde ticaret ve sanayi odaları işgücü piyasalarında yerel ihtiyaçların belirlenmesi için anketler yapacak, toplantılar düzenleyecek ve ilgili taraflarla mülakatlar yapacaklar. Bunun sonucunda da sektörlerin ihtiyaçları ortaya çıkacak. Kurslar teorik ve pratik olarak iki aşamalı olarak başlatılacak. Teorik eğitimler Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezlerinde, pratik eğitimler ise eşleştirme yapılan özel sektör kuruluşlarında gerçekleştirilecek.

Proje ile yılda 9 bin 858 kursta 197 bin 160 işsiz eğitilebilecek. Başaralı kursiyerlerin yüzde 90'ı istihdam edilecek.
Kaynak: dilegitimleri

Meslek Yüksek Okullarında Çift Diploma İmkanı Doğuyor


Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önderliğinde hazırlanan 1+1 çift diploma projesi hayata geçiyor





YÖK 'ün yaptığı açıklamada; Proje kapsamında, “Uluslararası Ortak Önlisans Programı (UOÖLP) '' na katılan meslek yüksekokulu öğrencileri bir yıl Türkiye de bir yıl yurt dışında eğitim görerek her iki kurumun da diplomasını alabilecekler.

Bu proje sonunda meslek yüksekokulu öğrencilerinin İngilizceyi meslek dili olarak kullanmaları hedeflenirken, bir süre sonra iş dünyası için gerekli olan nitelikli eleman ihtiyacının da bu şekilde karşılanması öngörülmektedir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından 2008 yılı itibari ile Türkiye deki meslek yüksekokulları ile İngiltere ve ABD de mesleki ve teknik eğitim veren okullar arasında çift diploma programları oluşturulması yönünde çalışmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda ilk aşamada Yükseköğretim Kurulu tarafından ABD deki Uluslararası Kolejler Birliği (CCID) ve İngiltere deki Kolejler Birliği (AoC) ile işbirliği protokolleri imzalanmıştır.

İmzalanan protokoller çerçevesinde 1+1 çift diploma projesi “Uluslararası Ortak Önlisans Programı (UOÖLP) '' na katılan ve bu yıl ÖSYM Kılavuzu Tablo 3B de yer alan meslek yüksekokullarımız, ortakları, programlar ve kontenjanları şunlardır:

ÜNİVERSİTE, MYO
Ortağı/ortakları
Programlar
Kontenjan

Fırat Üniversitesi,
Tek. Bil. MYO
Bradford College : ortak
Bradford College : "
Bilgisayar Programcılığı kontenjan 30
Elektronik Teknolojisi kontenjan 30

Gaziantep Üniversitesi,
Gaziantep MYO
College of North West London :ortak
Elektronik Teknolojisi kontenjan 30

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Abdullah Kanca MYO
City College Norwich :ortak
Elektrik kontenjan :50

Uludağ Üniversitesi,
Teknik Bilimler MYO
Thames Gateway College
City College Brighton and Hove: ortaklar
Otomotiv Teknolojisi kontenjan :30 Makine kontenjan :30

Bahçeşehir Üniversitesi MYO
Hackney Community College: ortak
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgisayar kontenjan:50

İstanbul Aydın Üniversitesi,
Anadolu Bil MYO
Hackney Community College:ortak
Bilgisayar Programcılığı kontenjan: 80
Howard community College
Radyo - Televizyon Programcılığı kontenjan:60

İstanbul Ticaret Üniversitesi, MYO
Hackney Community College: ortak
Bilgisayar Teknolojileri kontenjan:12(burslu)+ 28

Okan Üniversitesi, MYO
College of North West London Hackney Community College :ortak
Bilgisayar Programcılığı kontenjan:35 İşletme kontenjan :35


YGS sonucuna göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yukarıdaki yükseköğretim önlisans programları, ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde alacaklardır. Bu programları tercih edecek adayların ÖSYM Kılavuzu Tablo 3B deki UOÖLP yazan programları işaretlemeleri gerekmektedir.

Bu programa katılacak öğrenciler, ilk yıl İngilizce hazırlık sınıfını takiben bir yıl Türkiye deki MYO larda İngilizce mesleki eğitim görecekler ve ikinci yıllarını yurtdışındaki yüksekokullarda tamamlayacaklardır. Bu eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler ülkemizdeki yüksekokulların diplomasının yanı sıra yurtdışındaki yüksekokulun diplomasına da sahip olacaklardır. İsteyen mezunlar yurtdışında herhangi bir ülkede lisans eğitimlerine sınavsız olarak devam etme şansını da kazanacaklardır.
Kaynak: dilegitimleri

Tayland Turları


Cazip ve her bütçeye uygun Tayland Turları sizleri bekliyor






Timsah Çiftliği Turu

Çevresi tamamen orjinal volkanik taşlar ile donatılmış bu parkta, Timsah çiftliğinde yüzlerce timsahı bir arada görme olanağı, timsah şovu, kaplan ve yavrusu ile fotograf çektirme fırsatı bulacaksınız.

Mercan Adası Turu

Mercan kayalıklarıyla çevrili olan bu adaya sürat tekneleriyle ulaşımın ardından sınırsız güneşin ve okyonusta denize girmenin keyfini çıkaracaksınız.Öğle yemeği menüsünde balığın, deniz mahsülü mezelerinin, sebzeli pilavın, salata ve tropikal meyvelerin tadına doyamıycaksınız.

Nong Nooch Çiçek Bahçesi, Tay Dansları Gösterisi Ve Fil Şov Turu

Geleneksel tay danslarından örnekler, tay boksu gösterisi, evlilik seromonisi ve fillerin birbirinden ilginç şovlarını izliyecek, 500 hektarlık alana kurulmuş BOTANİK BAHÇESİ ve ORKİDE BAHÇELERİNİ gezme imkanı bulacaksınız.

Bangkok Kanallar Turu

Bu turumuzda Bangkok'un meşhur su kanallarında tekneler ile yapacağınız gezinti unutulmaz anılara sahip olmanızı sağlıycaktır.

Bangkok Panoramik Şehir Turu

Altın Buddha tapınağı, uyuyan Buddha tapınağı, çiçek pazarı, çin mahallesi, parlemonto binası ve demokrasi anıtını görülecek yerlerden bazılarıdır.Bu turumuz esnasında hem Bangkok'un egzotik güzelliğini hem de Tayland'ı derinden etkileyen Budizmi daha yakından tanıma fırsatımız olacaktır.

Yüzen Çarşı Turu

Dünyaca ünlü Yüzen Çarşı Turunda; Hindistan Cevizi çiftliği, meşhur tik ağacı atölyesi ve dar kanalların içinde yerel köylülerinin el emeklerinin satıldığı yerlerden alışveriş yapma imkanı bulacak ve kanallarda Tayland'a has teknelerle gezinti yapacaksınız.

Seafood Market Ve Patpong Gece Pazarı

Dünyaca ünlü tüm markaların taklit ürünlerinin bulunduğu Bangkok'un ünlü gece pazarı ülkeyi ziyaret eden tüm turistlerin uğramandan geçmediği bir gece alışveriş çarşısıdır.

10 Günlük Tur Özeti

Siam City Bangkok Hotel

3 gün Bangkok

Bangkok Panoramik Şehir Turu /Bangkok Kanalları

Pat-Pong Gece Pazarı Turu/ Bangkok Yüzen Çarşı Turu

Nova Platinum Pattaya Hotel

3 Gün Pattaya

Mercan Adası Turu Öğleyemekli)nong noonch village + thai kültürel show ve Timsah Çiftliği Turu

Royal phuket yacht club hotel ocean Front Grande Superior

3 Gün Phuket

Phi Phi adası turu James Bond Island Turu + Fantasea Show turu

Tur Programı

Bangkok Oteli Pattaya Oteli Fiyat Tek Kişi Farkı

İbis Hotel Sathorn İbis Hotel 656 euro

Bangkok Pattaya

Bangkok Radisson Hotel Discovery 730 euro

Beach

Pattaya

Siam City Bangkok Siam Bay Shore Pattaya 835 euro

ÖNEMLİ:

Tur fiyatları havayolları ekonomik k sınıfı bilet fiyatlarına göre hesaplanıştır.bu sınıfta yer olması durumunda geçerlidir.

Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport bulundurmak mecburidir.

Tur Firmamız, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir.Uçuş öncesinde uçuş saatleri ve parkur değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 24 saat önce teyit adilmesi gerekmektedir.Havayolu şirketleri tarafından yapılabilcek saat değişiklikleri ve olabilcek rötarlardan firmamız sorunlu tutulamaz.

Uçuşlar esnasında havayolu şirketinin sağladığı maksimum bagaj hakkının geçilmesi durumunda doğabilcek ilave bagaj ücreti yolcuya aittir.

Tur programı örnek programdır.Uçak firmasından kaynaklanan uçuş saatleri ve parkur değişikliği sebebiyle, program içeriği aynı kalmak suretiyle değişebilir.

Tur programında belirtilen (ekstra) turlarımız,araç müsaitliği,katılım sayısı ve rehberimiz inisiyatifine beğlı olarak günleri ve fiyatları değiştirebilir veye iptal olabilir.

Firmamız, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.


Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeble izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz.

Tüm Dünya otellerinde check-out (otelden çıkış) Saat 12:00. Check-in (otele giriş) Saat 14:00'dır.

2-12 yaş arası çocuk indirimleri, çocuk iki kişilik odada ilave yatak ile üçüncü kişi olarak kaldığında geçerlidir.

Tur bedelinin %35'i kayıtta,bakiyesi tur hareket tarihine 15 gün kala ödenir.Kredi kartıyla taksitli ödemelerde ve kampanyalı turlarda tüm tur bedeli kayıt sırasında alınır.

Kaynak: dilegitimleri

Vize Ve Konsolosluk İşlemleri


Vize ve konsolosluk işlemlerinde gerekli olan tüm evrakları sizin adınıza kolay bir şekilde temin etmekteyiz





Biletinizi ayarladınız, otel rezervasyonunuzu yaptırdınız, aracınızı kiraladınız ve havaalanında sizi bekleyecekler, lakin vize alamadınız. "İstenen evraklar nedir ? ", "Davetiye gerekli mi ? ", "Form nasıl doldurulacak ? " gibi soruları ortadan kaldırıyoruz... Biz, bu konuda deneyimli elemanlarımızla hizmet vermekteyiz. Zamandan ve paradan tasarruf istiyorsanız, kaliteli, güler yüzlü zamanında ve doğru bir hizmet almak istiyorsanız, biz burdayız, bekleriz....
Tüm vize işlemleriniz için.

NOT: pasaport çıkartmak için bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğünden pasaport müracatı yapabilirsiniz, istenen belge 4 resim kimlik (asıl) ve süresi kadar pasaport harcı..
Kaynak: dilegitimleri

Eğitim Danışmanlığı


Ay-Eli Dış Ticaret Eğitim Danışmanlığı olarak sizlere en kesin ve en garantili yurtdışı eğitim fırsatlarını sunmaktayız





Eğitim

Sizlere hangi ülke ve okulda hangi eğitimi alacağınıza sınırlı zaman ve paranızı nasıl değerlendireceğinize karar verme süresince değişik alternatifleri inceleme beklentilerinize ve bütçenize uygun programı seçme konusunda tecrübeli kadrosu ile Ay-Eli Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak en doğru hizmeti vermekteyiz.Okul kayıt işlemlerinizi, konaklama ve seyehat organizasyonu ayrıca vize başvurunuzu sizin adınıza itina ile takip etmekteyiz.

Dil Eğitimi Programı

Yaş 16+ Akademik Yıl Ve Sömestr Dil Eğitim Programları

Ocak, Nisan, Haziran, Eylül aylarında başlayan ve 21 ile 37 hafta arası uygulanan, Eğitim + Konaklama + yemek dahil haftalık sadece $370'dan başlayan çok ekonomik dil eğitim programlarıdır.yabancı dili iş hayatında rahatlıkla ve akıcı kullanmak isteyen ve yüksek
öğrenimlerine vakıf üniversitelerinde veya yurtdışında devam edecekler için sunduğumuz en uygun eğitim seçeneğidir.

ABD - İngiltere - Kanada - Avustralya - İrlanda - G.afrika - Fransa - İspanya - Malta - İtalya - Ekvador - Kosta Rika - Almanya - Çin

Uluslararası Dil Okulları

Yaş 18+ Minumum 2 Haftadan Başlayan Kurslar

Yabancı dili konuşulduğu ülkede öğrenin.Her pazartesi başlayan, her dil seviyesine uygun kurslar ile yabancı dilinizi ilerletin.Ayrıca genç profesyoneller içinde bir kursumuz bulunmaktadır; 25+ yaş grubu öğrenciler için yoğun ingilizce tatili!

ABD - İngiltere - Kanada - Avustralya - İrlanda - G.afrika - Fransa - İspanya - Malta - İtalya - Ekvador - Kosta Rika - Almanya - Çin

Uluslararası Dil Okulları

Yaş 13-18 Minimum 2 Haftadan 52 Haftaya Varan Kurslar

Orta öğretim ve lise öğrencileri için kusursuz program! Dünya'nın en gözde merkezlerinde dil öğrenirken, 100'den fazla ülkeden arkadaşlar edinme fırsatı!

İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya, İrlanda, Malta, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya & Kostarika

Yaş 25+ Minimum 1 Haftadan Başlayan Kurslar

Genç profesyoneller için sunulan, iş dünyası içinde derslerin olduğu, her pazartesi başlayan ve her dil seviyesine uygun kurslar.

Üniversite Yerleştirme Servisi

17 Yaş Ve Üzeri Kurs Süresi 3 Ay Ve Üzeri

Yurtdışında lisans ve yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerimiz için bir hazırlık kursudur.
Bu kursa kayıt olabilmek için ileri seviyede ingilizce bilgisi gerekmektedir.Başlangıç ve orta seviyede ingilizce sahibi olanları önce Akademik Yıl Dil Eğitim Programlarımıza katılmaları gerekmektedir.Bu hazırlık kursunu başarı ile bitiren öğrencilerimiz, yurtdışında 150 anlaşmalı üniversitelerden birine garantili olarak yerleştirilirler.

Kaynak: dilegitimleri

Göçmenlik Hizmetleri


Sizde Ay-Eli ailesine katılarak yurtdışında yaşamanın ayrıcalıklarını keşfedebilirsiniz





Yerleşim Hizmetleri

İstediğiniz ülkenin göçmenlik hakkını bizim ile elde edebilirsiniz.Çok cüzzi fiyatlar karşılığında sizlere yurtdışında yaşama imkanı sağlıyoruz.İşte sizlere sağlayacağımız ek hizmetler:

Havaalanında Karşılama

Yeni gelen bireyleri ofisimizden gelen bir temsilci aşşağıda sıralayacağımız hizmetleri sağlıklı bir şekilde verebilmek adına misafirlerini havaalanında karşılıyacaktır.Önceden belirlenecek olan konaklama yerine kadar misafirler götürülecek yeni bir ülkeye gelmenin telaşı ve korkusu sizlere tahsis edeceğimiz uzman ekip arkadaşlarımız tarafından ortadan kaldırılacaktır.

Konaklama

Kısa dönem:Bir temsilcimiz gideceğiniz şehre ulaşmanız ve hemen ardından gelecek olan sonraki günlerde kalabileceğiniz uygun ücretli konaklama yerleri konusunda sizleri yönlendirecektir.

Uzun dönem:Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda belirlenecek olan tarih ve bütçe doğrultusunda daha uzun süreli bir ikametgah ayarlanabilinecektir.

Banka İşlemleri

Banka hesaplarınızda yurtdışında yaşayacağınız (hesabınızın daha açılmamış v.b) gibi sorunlar dahilinde bir temsilcimiz banka hesaplarınızın derhal açılması ve tüm banka kartlarınızın aktifleştirilmesi konusunda sizlere yardım edecektir.

Sosyal Sigorta Numarası

Bir temsilcimiz sosyal sigorta numarası almak için gerekli olan evrakların hazırlanması hususunda siz değerli müşterilerimize yardımcı olacak ve sizlere eşlik ederek bulunduğunuz ülkenin İnsan Kaynakları Departmanı'na başvuracaktır.

Sağlık

Sosyal Sigorta Numarası alındıktan sonra ve uzun süreli adres belli olduktan sonra temsilcimiz siz müşterilerimize bölgesel sağlık hizmetlerinden yararlanmak adına yapacağı başvuruda eşlik edecektir.

Ehliyet

Ehliyetinizin ve ayrıca Yol Güvenliği Şartlarına ilişkin tanıtım kitapçığının alınması konusunda sizlere çok önemli bilgiler aktarıp kendinizi ehliyet almaya hazır hissettiğiniz anda sürüş dersleri almanız konusunda yardımcı olacağız.

İş Bulma

Gitmek istediğiniz ülkeye ayak basarbasmaz siz değerli müşterilerimiz ile ortak olarak hazırladığımız özgeçmişiniz ile siz istediğiniz anda tüm kariyer ve iş bulma sitelerine gönderilecektir.Bu özgeçmiş gönderimlerine gelen cevaplar yerel yerel adresleri, faks, e-posta ve kayıt altına alınmış olacaktır.

Toplu Taşıma

Sizlere göndereceğimiz temsilci söz konusu bölgeye ilişkin mevcut toplu taşıma sistemlerinin bir haritasını siz değerli müşterimize vererek bu araçlar konusunda ayrıntılı bilgi verecektir.

Uyum Sağlama

Siz müşterilerimize ikamet edeceği bölge tüm ayrıntısına varana kadar gezdirilecek bölgeyi çok iyi bir şekilde tanımanız sağlanacaktır.Bölgedeki toplu taşıma araçları, inançlarına uygun ibadet yerleri, alışveriş merkezleri, alıştıkları yiyecekleri bulabilecekleri mekanlar v.b gibi yerler gösterilecek ve ayrıntılı bilgi verilecektir.Müteşebbis müşterilerimiz için firmamız iş finans danışmanlığı konusunda sizlere yardımcı olacaktır.Bu konuda sizlere sağlanacak yardımlar şunlardır:

1-) Kendi işinizi kurabilme imkanı

2-) Faaliyet ve finansal plan yapılması

3-) Franchising bilgileri sunulması

4-) Kurulmuş bir şirkete dahil olunması

5-) Kendi işinizi başlatabilmeniz için hükümetten kredi alınması

6-) Kiralık-satılık gibi emlak işleri

7-) Vergi ve sigorta işleri

Personelimiz siz değerli müşterilerimize yetenek, eğitim ve deneyimlerine dayanarak uygun iş imkanları hakkında önemli bilgiler sunacaktır.Yukarıda adı geçen tüm hizmetler için 3 ay önceden yapılacak rezervasyonlarda vize danışmanlık ücretleri talep edilmeyecektir.

Sizde Ay-Eli ailesine katılın ve yurt dışında yaşamanın ayrıcalıklarını keşfedin

Kaynak: dilegitimleri

29 Temmuz 2010 Perşembe

Türkiyeden Bilim İnsanlarına Davet


Bilim insanları Türkiyeye çağırılacak ve yaklaşık 111 kişi olacaklar bu kişiler eylülde Türkiyede olması planlanıyor





YÖK, Türk Hava Yolları, TÜRSAB ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği baştata Nobel ödülü alanlar olmak üzere dünyaca ünlü 111 bilim insanını Türkiye'de baş konuk olarak ağırlanacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bilim insanlarını Eylül'de çağırmayı düşündüklerini fakat davetlilerin kimler olacağı konusunda henüz karar verilmediğini belirtti fakat önemli konuklar olcağını dile getirdi.

İsrailliler de gelsin siyaseti bu konudan uzak tutmak istiyoruz

Özcan, “İsrailli Nobel almış bilim adamları da çağrılacak mı '' sorusuna, “Siyaseti bu konudan uzak tutmak istiyoruz. Öyle bir bilim adamı varsa niye olmasın, davet ederiz '' diyerek israile mesej yollamış oldu. Özcan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un, “Turizm barış köprüsüdür '' sözlerine de, “O amaçla kullanabiliriz '' diyerek o söze yardımcı oldu.
Kaynak: dilegitimleri

Litvanyalı Yatçılardan Antalya Ziyareti


Litvanyalı yatçılar Antalyaya gelerek büyükşehir belediyesi sekreteri Prof.Dr.Mehmet Aktekin'i ziyaret etti





Antalya Liman'na uğrayan Litvanya'lı yatçılar Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin'e nezaket ve şeref ziyaretinde konuk olarak bulundu.

Litvanya'lı ekip, ülkelerini tanıtmak , ziyaret ettikleri kentlerle ülkeleri arasında kültürel ve ekonomik sektörel ilişkiler başlatmak sebebiyle başlattıkları gezinin 1 ay süreceğini bizlere anlattı. Litvanya'lı yatçılar, Antalya'nın çok güzel ve sakin bir şehir olduğunu söyleyerek, yarın Alanya'ya yelken açacaklarını belirterek sözleri arasında söledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve misafirperverliği dile getiren Genel Sekreter Aktekin, kendisinin de bir yelkenci olduğunu ve denizi çok sevdiğiniibeğendiğini diyologları arasında söledi. 2 yıl önce Litvanya da bulunduğunu ve çok beğendiğini belirten Aktekin, her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Kaynak: dilegitimleri

Karya Tur İflas Etti


Malli sıkıntı yüzünden yapılan projeler ve çalışmalar sonuçlanmadığı için karya tur iflasını açıkladı





Karya Tur birkaç zamandır mali sıkıntıların çözümü için yapılan tüm çalışmaların,projelerin olumlu sonuçlanmaması nedeniyle operasyonlarını bir süreliğine dondurduğunu açıkladı.

Fazlalığının Antalya bölgesindeki otellerde bulunan müşterilerin tatillerini tamamlanması için AKTOB ve TUROFED devreye girerek büyük bir zararı engellediler.
Kaynak: dilegitimleri

Mimarlar Odası Neden Mimar Sinan'ı Anmadı


Mimarlar odası neden mimar sinanı anmadı bunu kimse anlayamadı,Yrd. Doç. Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu kendi düşüncelerini açıklıyor




Marmara Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan "İstanbul Dersleri "ana başlıklı bilimsel eğitim projelerine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu tarafından verilen “Osmanlı Devrinde İstanbul un İmarı '' konferansıyla hemen ardından devam edildi. Çobanoğlu, “Mimarlar Odası, Mimar Sinan ı Nedense Anmıyor '' dedi.



Akademisyen, bilim adamı ve siyasetçilerle eğitim ve öğretim programlarını devam ettiren Marmara Belediyeler Birliği, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu'nu, birlik üyesi belediyelerin yönetici ve personeliyle buluşturdu. Programın başlangıç konuşmasını yapan MBB Yazı İşleri Müdürü Züver Çetinkaya, Birliğin çalışmaları hakkında üstün körü bilgi verdikten bir kaç dakika sonra , “İstanbul Dersleri '' programının, büyük bir ciddiyet ve kararla devam edeceğini dile getirerek ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlattı.



“KUBBELER, SULTAN SELİM CAMİİ İLE BÜYÜDÜ ''

İstanbul, Osmanlı'nın işgaline uğradıktan sonra kültürel, sosyal, ticari ve mimari açıdan ilerlediğini, özelliklede cami ve külliyelerin mimari estetiğine büyük önem verildiğini belirterek söze giriş yapan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu, erken dönem Osmanlı mimarisi olarak da bilinen 1453-1500 yılları arasında, estetik anlamda gelişmenin başladığını vurguladı.

Çobanoğlu, 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman Sultan'ın, babası Yavuz Sultan Selim adına Mimar Acem Ali'ye hazırlattığı Sultan Selim Camii ve Külliyesi ile, Osmanlı-Türk mimarisinde çok büyük bir öneme sahip ve yer edinmiş caminin kubbelerin de gelişmeye ve fark yarattığını başladığını bizlere söledi.



“MİMAR SİNAN'IN ESERLERİ, İMPARATORLUĞUN GÜCÜNÜ SİMGELİYORDU VE ANIMSATIYOR '' 

Konferansın büyük bir zamanını Mimar Sinan'a ve eserlerine ayıran Çobanoğlu, Osmanlı Mimarisi nde Mimar Sinan'ın çok önemli bir yer tuttuğunu altını çizdiği konuşmasında konferansta şunları söyledi:

“1539 yılında, günümüzde Bayındırlık Bakanlığı na eş düşen Mimarbaşılık makamına getirilen Mimar Sinan, imparatorluğun gücünü simgeleyen mimarlık başyapıtlarının tasarlanıp uygulanmasında birinci derecede rol oynamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun en güçlü olduğu çağında yaşayan Mimar Sinan, I. Süleyman (Kanuni), II. Selim ve III. Murat olmak üzere üç padişah döneminde mimarbaşılık etmiştir ve yapılarında gerçekleştirdiği deneyler ve yeniliklerle, Osmanlı-Türk mimarlığını doruk noktasına ulaştırmıştır." diyerek sözlerini bitirdi .

Mimar Sinan, dünyanın en büyük yapı sanatçılarından biri olduğuna ve bunu herkezin bildiğini söleyerek bu konuya dikkat çeken Çobanoğlu; “1588 Yılında vefat eden Mimar Sinan, asırlar geçmesine rağmen dünya çapında hatırı sayılan bir yapı sanatçısı olarak hala anılır ve tanınırken, Mimarlar Odası nın Mimar Sinan ı anmamasını anlamak mümkün değildir '' sözleri ile konuşmasını tamamladı ve konferans devam etti.
Kaynak: dilegitimleri

Bir Butik Hotel Daha YACHT BOUTİQUE HOTEL


Doğanın yeşil ve mavinin bütün tonlarını mükkemel şekilde, cömertçe sunduğu bu kıyılar, aralarında dünyanın ünlü işadamları ve sanatçılarının da bulunduğu çok sayıda merakıyla ziyaret ediliyor.



Yacht Boutique Hotel, kalite anlayışını ön plana çıkarttığı düşüncesiyle ve butik otelcilik konseptine getirdiği yeni tarzıyla bölgede kapsamıda çok özgün ve özel bir yer ediniyor. Eskiyle yeniyi harmanlayarak, konforu misafirlerine özenli bir uyumla sunan Yacht Boutique Hotel, yenilikçi ve misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla bölgedeki alternatiflerinden özelliklerinden ayrılıyor.

Yacht Klasik Hotel misafirleri özenle tasarlanmış odalarında konforun rahatını yaşarken ya da yat imanı panoramasına sahip terasta kahvesini yudumlarken, dilerse limandaki otel tekneleriyle ve özel kaptan eşliğinde deniz gezintisine çıkma şansına sahipte olabiliyor bölece tatilin zevkini çıkartıyor. Ya da Yacht Klasik Hotel in limanına yanaşan ve rahatlığı seven yelkenli-yelkensiz tüm tekne sahipleri butik otel anlayışla verilen hizmetin konforunu yaşayabiliyor.

Yacht Boutique Hotel


Misafir memnuniyeti için herşeyin titizlikle ele alındığı Yacht Boutique Hotel de yaratılan sıcak atmosfer resepsiyona adım atıldığı andan otelden ayrılana dek misafirlerine eşlik edmekte görevli tutuluyor. Özel yaşam alanlarından şarap mahzenine kadar tüm hizmet ünitelerinin misafir memnuniyetine göre tasarlandığı Yacht Boutique Hotel de, yöreye ait taşlardan oluşturulan şık havuz jakuzi, eşsiz Fethiye panoramasına doyumsuz bir tad katıyor.

Kaynak: dilegitimleri

Tatilde Hastalıktan Kaçmanın Yolları


Dr sezen tatilde hastalıktan kaçınmak için neler yapmalıyız bizlere ve tatilcilere açıklıyor





BAKTERİLİ YEMEKLERE VE SULARA DİKKAT

Sezen, "Turist ishalleri, mikroplu su ve gıda tüketilmesi nedeni ile seyahat sırasında veya seyahatten çok kısa bir zaman sonra ortaya çıkmaktadır. Genellikle hijyen koşulları iyi olan yerlerden daha düşük olan yerlere seyahat eden yolcularda görülmektedir" diyerek bizleri bu zararlardan korunmak için uyarmış oldu.



ASLA ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN

Dr. Sezen, hastalara doktor sölemediği zaman ishal kesici ilaç ya da antibiyotik kullanmamaları uyarısında bulundu ve altını çizdi.Hastalık süresince bol bol su tüketilmesi gerektiğinin dillere getirdi. Yapılan tedavilere rağmen ishalin üç gün içinde kesilmemesi durumunda acilen sağlık merkezlerine başvurulması gerektiğini söyleyen Sezen, hastalığın yüksek ateş, kusma, mukuslu ishal, karın ağrısı, kuru deri, aşırı susama, çökmüş gözler, bebeklerde bıngıldak çöküklüğü gibi belirtileri olabileceğini kaydetti.



İŞTE KORUNMA YOLLARI!



•Açıkta satılan ve iyi ambalajlanmamış yiyecekleri sakın almayım mikrop kababilirsiniz .

•Sebze ve meyveleri kabuğu soyulmadan çiğ yemekten kaçının ve yıkamadan yemeğin.

•İyi pişmiş ve sıcak servis yapılan yiyecekler tercih edinki hasta olmazsınız.

•Umumi tuvaletleri kullanırken dikkatli olun ve elleri sık yıkayın.

•Pişmemiş-çiğ, az pişmiş et ve et ürünlerinden, krema, mayonezli salatalardan kakının.

•Kirli bölgelerde yakalanan ve az pişmiş deniz ürünlerinden tercih etmeyin.

•Kaynar suyla hazırlanan çaykahve gibi içecekler, kapağı açılmamış pet şişe suları, kutu içinde satılan içeceklerin her zaman daha güvenli olduğunu unutmayın ve aklınızda her zamn bulundurun.
Kaynak: dilegitimleri

İstanbuldaki Ses Kirliliğine Çözüm


Bakan Eroğlu, önümüzdeki sene hiçbir saatte açık mekanların hepsinde gürültüye izin vermeyeceklerini söledi. Önemli bir ayrıntıyı da bizlere aktardı: Geçtiğimiz yıl Başbakan saat 02.00'de Boğaz'dan yükselen ses üzerine valiyi aramış



Gürültüyle mücadele için bütün gücünü ortaya koyan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, eğlence yerlerindeki yüksek sesle müziğin saat 23.59'da yasaklanmasını da içeren 'Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi bizler ile paylaştı.

Bakan Eroğlu, kelimenin altını çizerek 'Öncelikle eğlenceye değil, gürültüye karşıyız. Daha önce şikayet varmış ama bu meseleye el atan yokmuş. Bu cesaret meselesi. Bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağımızı herkes bilmeli' bu laflarıyla bizlere kendisinin ne kadar kararlı olduğunu gösterdi.

Bu konuya ideolojik baktığı ve gizli ajandasının olduğu söyleyen kişilere Bakan Eroğlu şu cevabı verdi: 'Gizli ajandası olması için kanun olmaması lazım. Keyfi davranmak gerekir. Eğlenmeye karşı değilim, eğlensinler. Ancak kimsenin başkalarını rahatsız etmeye hakkı yoktur ve olmayacaktır .' sözlerini söledi

Gelecek Sene Gürültüyü Durdurmak İçin Ağır Kurallarımız Olacak


AB kapsamında çerçevesinde çevre faslı açtıklarını söleyen, Avrupa'nın gürültü ve çevre konusunda çok hassas olduğuna dikkat çeken Eroğlu, kendilerinin kanunları anayasalarını ve yönetmelikleri uyguladığını söyledi. Saat 23.59'da açık mekanda gürültünün yapılmamasını içeren yönetmeliğe tepki gösteren işletmelerin bazılarının turizm belgesi, bazılarının sadece lokanta ruhsatı olduğunu hatırlatan Eroğlu, 'Açık mekanda müzik yayını yapılması için bizden yani Çevre Bakanlığı'ndan ruhsat alınması gerekir. Ancak bu işletmelerinin hiçbirinde bu ruhsat yok' diye konuştu. Bakan Eroğlu, AB mevzuatına göre2011 yılında, açık mekanda hiçbir saatte müzik yayını olamayacağına dikkat çekerek, daha ağır tedbirlerin geleceğinin sinyalini verdi.

Bakan Eroğlu sözlerine böylece devam etti: 'Bu konuda önem verdiğim bir diğer nokta da, gürültüyle mücadelenin sadece eğlence yerlerinde olmadığının bilinmesi. Şikayet olması halinde konut, şantiye ve işyerlerindeki gürültüye de müdahale ediyoruz. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de uygulanıyor. Gürültü, insan sağlığı üzerinde ciddi zararlara yol açıyor. İnsanlar saat 03.00'lere kadar uyuyamamaktan şikayetçi. Öte yandan aileler, 18 yaşını doldurmayan çocuklarının da bu mekanlara gittiklerine dair şikayette bulunuyor. Bu konuda da gerekli denetimlerin yapılması için vali ve emniyet müdürüyle görüşeceğim.' sözünü böle bitirdi.

BAŞBAKAN'DAN GECE YARISI TELEFON KONUŞMASI

Röportaj sırasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gürültü kirliliğine karşı hassasiyeti olduğu anlaşıldı. Bakan Eroğlu, Erdoğan'ın, geçen sene İstanbul Emniyet Mahallesi'ndeki evinde kaldığı zaman gece saat 02.00 sularında, eski Vali Muammer Güler'in telefonunu arayak, 'Sayın Vali bu gürültü nedir? İnsanlar rahatsız oluyor' dediğini anlattı. Çevre Bakanı, Erdoğan'ın Boğaz'dan yayılan yüksek ses nedeniyle eşi ve çocuklarının da rahatsız olduğunu kendilerine ilettiğini bizlere illetti.

Beş ayda 2 milyon liranın üzerinde ceza geldi

Eroğlu gürültü kirliliğine ilişkin bazı rakamları da bizlere iletti:
Gürültü rekorunda Marmara Bölgesi'nde. Ardından Ege geliyor.
2009 yılında Türkiye genelinde 1758 yer gürültü açısından denetlendi. Bunun 766'sı işyeri, 717'si eğlence mekanı, 69'u konut, 32'si sokaklardan gelıyordu.
İstanbul'da, 2009 yılı itibariyle 216 yerde denetimi yapıldı. Bunun 131'i eğlence mekanı. Bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi 9'u eğlence mekanı olmak üzere 19 yerde denetim uyguladı.
Maliye Bakanlığı'na 8 milyon 544 bin 637 TL gürültü cezası yatırıldı. Bu rakam 2010 Mayıs itibarıyla 2 milyon 373 bin 728 TL'yi buldu.

İşitme kaybına bile yol açabiliyor
Bakan Eroğlu, 75-80 desibelden sonra gürültünün insan sağlığında büyük rahatsızlıklar yarattığını belirterek, '100 desibeli geçtiğinde geçici veya sürekli işitme bozuklukları, kan basıncının artması, dolaşım bozuklukları, solunumda hızlanma, kalp atışlarında yavaşlama, davranış bozuklukları, aşırı sinirlilik, iş veriminin düşmesi, konsantrasyon bozukluğu görülebiliyor' diye konuştu.
Kaynak: dilegitimleri

Günaydan Açıklama İsraİl Bişey Değiştirmez


İsraille aramızda olan kötü olaylar ve tartşmalar bizim ülkemizi asla etkilemiycektir





İsrail ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik yüzünden İsrail'den gelen turist sayısında bir artış yerine azalma olduğunu söleyen Günay, ''İsrail'den gelen turistlerin azalmasının Türkiye'ye büyük bir etkisi olmuycaktır. Çünkü Türkiye milyonlarla kendisini ifade ediyor, İsrail binlerle, on binlerle. Biz elbette geçen yıl gelen bir kişinin bile bu yıl gelmemezlik etmemesini istemeyiz, ama Türkiye turizmini batıracak ya da baltalayacak rakamlar değil bunlar'' diye konuştu.



İsrail Hükümeti Suçlu Olan Taraf



İsrail'in bugünkü yönetiminin Ortadoğu için olduğu kadarıyla İsrail halkı için de sorun yarattığını söleyen Günay, bizlere şunları iletti: ''Bizim İsrail halkıyla hiçbir problemimiz yok. İsrail'den Türkiye'ye yüz binlerce insan geliyor ve çok rahatlıkla, çok keyifle tatil yapıyorlar. Biz onları her zaman konuk etmeye hazırız. Ama yönetimin böyle bir gergin tavrı var. İsrail halkı, onlardan umarım ki kurtulur. İsrail halkının, gerginleştirici ve çatışmacı bir yönetim anlayışı olan İsrail hükümetinden önümüzdeki seçimlerde kurtulacağını umut ediyorum'' söleyerek düşüncelerimizim yönünü değiştirdi.



Tökezlemiyoruz Artık!



Günay,sölediği sözlerle, turizm sezonunun yaşanan bazı sıkıntılı olaylara rağmen çok iyi ilerlediğini söyledi. Türkiye'nin, turizmini bir süreklilik çizgisine oturttuğunu söleyen Günay, ''Şu anda dünya ortalamasının üzerinde yüzde 10 bir oranla bu sayılar civarında bir yükselişle devam ediyoruz. Herhangi bir kaza olmazsa böyle sonuçlanacağını temenni ediyoruz'' diye konuştu.



Günay, bu yaz sezonunda Ramazan'ın yine ağustos ayına denk geldiğini, yerli turistlerin bir bölümünün tatil programını değiştirecek olmasından dolayı, bayramın okulların açılış öncesine denk gelmesinin bu dönemde turizm merkezlerinde büyük yoğunluk yaşanmasına yol açacağını önemli bir konu olarak bizlere belirtti.



Turist Zengin Ve Kültürlü



Günay, Türkiye'ye daha kültürlü ve zengin turistlerin gelmesinin bu ülke için temel amaçları olduğunu belirterek, ''Şu anda o düzeyde değiliz. Ucuza tatil yapmak isteyenler de geliyor. Bütün gelen ziyaretçiler başımızın tacıdır. Her ülkeden ve her keseden. Ama biz Türkiye'de turizmin sürekliliğini başarılı kılabilmek için ören yerlerimizin, tarihi yerlerimizin bakımını yapabilmek için yüksek gelire muhtacız. O yüzden de yüksek kültür ve yüksek gelir grubundan kişiler gelsin diye uğraşıyoruz'' konuşması bu sözlerle son buldu.

Islahlarımız Devam Edecek



Daha çok kıyı turizmi çerçevesinde tanıtılmış ve tanınan Türkiye'nin şimdi termal, sağlık, yarış, kongre, golf ve kültür turizmi olanakları büyük bir gayretle dünyaya tanıtılmaya çalışıldığını vurgulayan Bakan Günay, şu sözleri söledi: ''Türkiye arkeoloji alanında dünyanın en zengin topraklarından birisi. Müzelerimizi ıslah etmeye ve ilgi çekici hale getirmeye çalışıyoruz. Müze kartla başladık, müze mağazalarıyla devam ettik ve şimdi müze gişelerinde bir standart yükseltme modernizasyon projemiz var ve bunları uygulucağız.''

Arkeolojiye büyük önem, ve değer verdiklerine dikkat çekmeye çalışan Günay, ''Devletin bize verdiği imkanları, 40 katına kadar artırmaya çalışarak, arkeolojiye yatırım yapıyoruz. Kazmaya, korumaya ve sergilemeye yatırım yapıyoruz. Bütün bunlar Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısını arttığı gibi gelir düzeyi de yükselen bir marka ülke haline gelmesine yardımcı olacak ve en sonunda işlerimiz kolaylaşacak '' diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: dilegitimleri

AKTOB'un Yemekli Toplantısı


TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz’ın 31 Temmuz’da yapılacak olan AKTOB yemekli toplantısına arkadaşlarıyla katılacak





Müsteşar İsmet Yılmaz’ın da katılacağı, TÜROFED ile AKTOB’un organizasyonuna, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da bu yemekli toplantıya katılması bekleniyor.Akdeniz Turistik Otelciler Birliği AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, yaptığı açıklamada, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz’a turizmciler olarak sektörün durumunu aktaracaklarını dillere getirirken, Yılmaz’ın da ekonominin genel durumu hakkında toplantı esnasında önemli açıklamalar yapacağını söledi.


TÜROFED ile AKTOB’un organizasyonunda yapılacak olan AKTOB yemekli toplantısı 31 Temmuz Cumartesi günü Antalya’da yapılacaktır bilgilerinize sunulur.
Kaynak: dilegitimleri

Turizmde Farklı Öngörüler


TÜROFED Başkanı ve ATİD Başkanı Seçim AYDIN'ın Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan "Yaratıcı düşünceler" başlıklı yazısı kendi özgün düşünceleriyle şöyle yazılmış




Almanya Turizm Merkezi Başkanı İstanbul'da yaptığı tanıtım toplantısı zamanında Ülkesi'nin kültür ve yaratıcı ekonomilerden ve kârlardan sağladığı geliri 60 milyar Avro olarak toplantıda açıklamıştı. Aynı saatlerde Brüksel de yapılan Avrupa Kültür ve Yaratıcı Endüstriler toplantısında ise Dünya ekonomisine ve sektörüne insanların yaratıcı yeteneklerini,düşüncelerini harekete geçirebilen ya da bunları çekebilen ülke ve yörelerin hakim olacağı konusu üzerinde görüşler bir noktada birleşiyordu.

Turizmin tek başına 50 ye yaklaşık sektörden giriş sağlayan bir ekonomik faaliyet olması nedeniyle yaratıcı düşüncenin üretimlerini kullanmak ve bunları kullananlara tanıtmak gibi bir fonksiyonu bizlerde bulunmaktadır. Turizm dilimizin anlamıyla üretilen hizmetler yanında ülkenin kültür mirasının ve yaratıcı imkanlarının dünyaya sunulduğu bir ortam hazinesidir.
Turizmin toplumsal ve ekonomik bir sektör olduğu gerçeği ve ziyaretçilerimizin geldikleri yörenin değerlerini tanımak, her fırsatta yörede yaşayanlarla tanışmanın yollarını arayan özetle turist kavramının dinlenme yanında insanın öğrenme ve kendisini geliştirme arzusuyla da bütünleşen bir kavram olmaya başladığını izliyoruz ve öğreniyoruz.

Anadolu da pek çok noktada yerel tanıtım toplantılarına katıldığımız için bu hızlı gelişimi bizzat yaşayarak bizler elde etmekteyiz. Turizmi bir gelir kaynağı olarak gören yöre insanları ile yeni alışılmışın dışında bir ortamlar arayan gezginleri mutlu edebilecek tükenmez kaynaklara sahip olduğumuzu da bu etkinlikler sırasında görmekteyiz. Kendilerine yöreye özgü önerilerimizi ilettiğimizde gerçekten bir katılım ve bir an evvel uygulamaya geçme yönünde de bir arzuyu da hissetmekteyiz.

Bu gelişmelerden aldığımız görüşlerle yerel üretimlerin yöredeki turizm işletmelerinde daha çok kullanılması yönünde projeler geliştirilmesini önermek ve öğretmek istiyoruz. Her yerde bulabileceğimiz ürünler yerine yörenin kaynaklarından gelen suların; kahvaltı ve yemeklerde sunulabilecek üretimlerin kullanılması hem yöreyi daha çok tanımak isteyen ziyaretçileri ve hem de yerel ev ekonomilerimizi mutlu edecektir. Öncelikle evlerde üretilen yiyeceklerin işletmelerde sunulabilecek şekilde paketlenmesi için gerekli olan eğitimlerin ve gerekli araç ve gereçlerin uygun şartlarla verilmesi iyi bir başlangıç olacaktır.

TÜROFED olarak bu konuda gerekli bilgilendirilmeler için hazır olduğumuzu ifade etmek arkadaşlarım adıa isterim.Yöresel tatlar, el işleri, gösteriler ve gidilen yörenin insanları ile kaynaşılan ortamlar gerçek bir turizm ortamı sağlayacaktır. Kültürel mirası oluşturan maddi ve maddi olmayan değerlerin modern yorumlarla ele alındığı bu üretimler Turizmde yeni kullanılmaya başlayan bir tabirle “yaratıcı ekonomiler '' olarak anılmaktadır. Özellikle Avrupa turizm ekonomisine olan katkılarının GSMH içinde hissedilir bir paylara sahip oldukları bilinmektedir.

Turizmin kültürel önemlerinin ekonomik temelli değerlendirilmesinde bir halk ekonomisi faktörü olarak kullanılmasını sağlayacak bu gelişmelerden beklenen katkılar için yerel yönetimlerin, il özel idarelerinin ve kalkınma ajanslarının devreye daha etkin olarak girmeleri gerekecektirki yardımları sayesinde daha fazla ilerlesinler. Öncelik konuyu destekleyen fonların tespiti ile bu kaynaklardan yararlanma yönünde AB ve diğer kuruluşlar tarafından sağlanan imkanlardan yararlanabilecek projelerin hazırlanmasındadır. Bu anlamda üçüncüsü Brüksel de yapılan bu toplantıda da görüldüğü gibi yaratıcı düşüncelerin gelişmesini sağlayacak çalışmalar için Üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı, Meslek Kuruluşları tarafından uygulamaya yönelik tasarım ve üretim becerileri üzerine programlar geliştirmelidir.
Kaynak: dilegitimleri

Enflasyonun Üzerinde Otellerin Fiyat Artışı


TÜİK yöneticilerinin açıkladığı Haziran ayı TÜFE verilerinden derlenen bilgilere göre ülke genelindeki 6 aylık fiyat artışları ortalama % 9,2 oldu




Bu yıllarda otellerdeki enflasyon % 7,4 olurken yiyecek-içecek grubundaki fiyat artışları ise % 14 oranla bu seviyede oldu. Yiyecek-içecek grubundaki artışlar geçen yılın 6 aylık döneminde ise % 8 olmuştu.Ekin Grup Araştırma Birimi’nin hazırladığı Otel Enflasyon Sepeti Endeksine göre 6 aylık dönemde fiyatı en çok yükselen gruplar; % 19 oran ile ile içecek, % 11oranla ile teknik servis malzemeleri oldu. Et, Süt ve Meyve grubu fiyatlarındaki yüksek oranlı artışlar ise devam etmekle kaldı.



İlk 6 aylık dönemde; Et grubu fiyatları % 24, Sür grubu ile Meyve Sebze grubu fiyatları da % 13 dolayında bu yönde yükseliş gösterdi.



Beriki yandan Yağ grubu fiyatlarındaki düşüş Haziran’da da devam etti. İlk 6 aylık dönemde fiyatları düşüş kaydeden bir diğer grup da % 6 ile Temizlik malzemeler oldu.
Kaynak: dilegitimleri

Air Bucharest Sefer Sayılarını Arttırıyor


Air Bucharest sefer sayılarını 13 iken 2011'de 17'ye çıkartmak istiyor





Air Bucharest'in Genel Müdür'ü Hasan Yapıcı hedeflerinin Türkiye pazarında on üç olan sefer(uçuş) sayılarını 2011 yılında hedef olarak artıracaklarını ve on yediye çıkartmak olduğunu bizlere belirtti.
Kaynak: dilegitimleri

Esenyurt'da Site Yapımı


Samsunlu iş admlarının başlattığı bu proje eylül ayında başlayarak 30 ayda tamamlanması ön görülüyor





Samsunlu işadamlarının bir arada toplanarak oluşturdukları Samsun Towers projesi Er-Sa İnşaat tarafından Esenyurt'ta bir bölgede inşa edilecek. İnşaatına 2010 yılı Eylül ayında başlanılacak projenin 30 ay(2,5 yıl) kadar zamanda tamamlanması öngörülmektedir.
Kaynak: dilegitimleri

Mısır'ın 2012'deki Partneri ITB


Polonya’nın partner ülke olacağı, 2011 yılı ITB Berlin Fuarı’ndan da oldukça büyük bir alan kiralayan Mısır’ın 3 önemli bölüm ile fuardaki toplam kapasitesini 4 katına çıkaracağı belirtiliyor.




2010 yılında yapılan dünyanın en büyük 5’inci fuarı olma özelliğini taşıyan EMITT İstanbul’un partner ülkesi olarak yaygın biçimde tanıtım ve reklam yapan Mısır bu kez de ITB Berlin’in partner ülkesi oluyor.

Son zamanlarda turizm tanıtma faaliyetlerini, uluslar arası organizasyonlara yardımcı olarak da arttıran Mısır, dünyanın en büyük ve tanınan turizm fuarlarından ITB Berlin 2012’nin partneri oldu. Antlaşma 1 Temmuz’da Mısır Turizm Bakanlığı ve ITB Berlin yönetimi ile bu ikili arasında imzalandı.Mısır, dünyanın en büyük 5’inci fuarı olma özelliğini taşıyan ve bu özelliğini koruyan EMITT İstanbul’un da 2010 yılı partner ülkesi olmuş, ülkemizde tanıtım ve reklamlarla ülkesini yaygın biçimde tanıtmış bulunmaktaydı.



Polonya’nın partner ülke olacağı, 2011 yılı ITB Berlin Fuarı’ndan da oldukça büyük bir alan kiralayan Mısır’ın 3 önemli bölüm ile fuardaki toplam kapasitesini 4 katına çıkaracağı belirtiliyor.

Kaynak: dilegitimleri

Muğlanın İlk 6 Ayda Hızlı Yükselişi


Muğla yılın ilk 6 ayı büyük bir payda yükselişe geçti pazarı olan bir kaç ülkede en az yüzde 10 üzerinde bir yükseliş var





Muğla, yılın ilk 6 aylık zamanında pazarı olan İngiltere’de yüzde 28’lik bir oranla artışı yakalarken Hollanda pazarı da büyük artış yakalayanlar arasında yerini aldı. Alman pazarında yüzde 6 gerileyen ilde Rusya pazarı ise yüzde 21 oranla yükselişe geçti.
Kaynak: dilegitimleri

Kül Krizi ve Organize Seyahatlerin Önemi


Yanardağ patlaması sonradanda olsa açtığı krizle internetteki seyehat acentelerinin önemini bize hatırlattı





Genellikle internetin seyahat sektöründeki yerinde önemi artması ile tartışılmaya başlanan tur operatörlüğü,acenteler ve firmalar üzerinden organize seyahatlerin önemi , geçtiğimiz Nisan ayında İzlanda’da yanardağ patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutunun havayolu ulaşımını durdurması ile ortaya çıkan kriz sonrasında zara belirgin bir şekilde anlaşıldı.

Volkanik kül krizi sebebiyle 100 milyon avro zarara uğramış Avrupa seyahat pazarının lider grubu TUI’nin Emnid adlı kuruluşa hazırlattığı ve yaptırdığı bir anket çalışması, organize seyahatlerin tatilci/tüketicilerin gözünde daha da önem kazanmaya başladığını anladılar .

TUI’nin Emnid adlı kuruluşa yaptırdığı anketin yanıtlarına göre, her üç Alman tatilciden birinin gözünde tur operatörleri tarafından organize edilen paket turların değeri artmış gözükmekteydi. Toplam 1005 kişi arasında yapılmış ankete cevap veren Alman tatilcilerin yüzde 50’si organize seyahatin şu haliyle kriz durumlarında daha da önem kazandığını belirttmektende çekinmediler.

Anket sonuçlarını değerlendiren TUI Almanya Genel Müdürü Volker Böttcher, kül krizi zamanında yasal zorunluluklarının da önüne geçerek tatilci/tüketicilerin mağduriyetlerini önleme çabalarının hem kendilerine hem de sektöre imaj yenileme ve güvenimizi arttırma yönünde kâr sağladığını ve zararı önlediğini bizlere açıkladı.

TUI’nin 1005 kişi arasında yaptırdığı ankete cevap vermiş olan tatilci/tüketicilerin yanıtları sonrasında ortaya çıkan tablo şöyle olmuştur:

- Tatilci/tüketicilerin % 81’i kriz dönemlerinde kendileri ile ilgilenilmesini istiyor.
- Tatilci/tüketicilerin % 80’i güvenilir bir seyahat organizasyonunu önemli ya da çok önemli buluyor.
- Tatilci/tüketicilerin % 74’i sorularına hızlı ve kapsamlı yanıt almak istiyor.
- Tatilci/tüketicilerin % 66’sı rezervasyon aşamasında şahsen bilgilendirilmeyi önemsiyor.
- Tatilci/tüketicilerin % 61’i seyahatlerinde karşılarında somut bir muhatap olmasını istiyor.
Kaynak: dilegitimleri

Eskişehirde Japon El Sanatları Fark Yaratacak


Eskişehir Belediyesi ve Japon Türk Kültürel Değişim Derneği beraber elele vererek Geleneksel Japon Sanatları Kursu için Japonya dan gelecek olan 43 kişilik bir ekip getirecek




Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin mesleki beceri ve yetenek kurs derslerine katılan kursiyerler ile isteyen tüm kent sakinleri Geleneksel Japon El Sanatları kursuna katılabilecek.

5 Temmuz Pazartesi günü saat 13.00 ile 16.00 arasında Büyükşehir Belediyesi'nin Odunpazarı'nda yer alan İşlik Evler Eğitim Merkezi'nde planlanmış olan programda Çay Seremonisi (Sado), Japon Çiçek Düzenleme Sanatı (İkebana), Japon Kağıtla Japon Stil Yapılması (Watoci), Japon Stil Kağıdı Sarması – Kağıtla Paketleme (Wrapping), Japon Boncuk Oyası, Japon Kağıt Katlama Sanatı (Origami), Japon Hat Sanatı (Shodo), Geleneksel Japon Makarna Yapımı (Udon) dersleri verilecek.

Ücretsiz derslere katılmak isteyenler kendilerini kayıt ettirmek için 220 22 29 nolu telefon yardımıyla bilgi edinebilirler.
Kaynak: dilegitimleri

Ryanair Ayakta Uçuşa Geçmeyi Düşünüyor


İrlandalı Ryanair, sadece 4 Sterlin yani (6 Dolar) karşılığında yolcularına ayakta uçuş imkanı sağlayacak. Şirket ucuz fiyatlardan kaynaklanan maliyetlerle ise uçak tuvaletini ve lavobasını ücretli yaparak karşılamayı düşünüyor.



Ryanair CEO’su Michael O’Leary, ayakta yolculuk etmenin ne kadar güvenli yada güvensiz olduğunu gelecek yıl test edeceklerini ve tuvaleti kullanım ücretinin ise 1 sterlin yani (1.5 dolar) olacağını bizlere sundu.


Firma, 250 adet uçağında son on sıradaki koltuğu kaldırıp yerine 15 sıra dikey koltuk yerleştirmeyi ve yolcuları ayakta uçurmayı düşünüyor. Uçakların arka tarafında yer alan iki tuvaletin de daha büyük yer sağlamak nedeniyle kaldırılabileceği belirtildi.

Ryanair bu şekilde, her uçuşta 30 ya da 40 daha fazla yolcu taşıyarak kendi maliyetlerini azaltarak kazançlarını yükseltecekler. Şirket dikey koltukları ilk esnada en fazla bir saat sürecek şekilde olan yolculuklar için kullanıma açacak. Bu denemenin başarılı olması durumunda, her şey planlanarak koltuklar yerlerini alcaklar.

Bunla beraber ayakta seyahat eden yolcular, omuzlarının üzerinden geçen bir kemerle dikey koltuklara bağlanacak ve normal koltuklarda olan bütün güvenlik düzenlemelerine tabi olacaklardır.

Kaza Sorunumuz Yoktur

İrlandalı firmanın sözcüsü Stephen McNamara, “Koltukların büyük güvenlik testlerinden geçeceğinden şüphe etmiyoruz… Bu işin en çekici yanı, maliyetlerimizi düşürmesi. Bu şekilde diğer koltuklar da daha ucuz hale gelecek. Dikey koltuklar daha ucuz ve daha hafif olduğundan daha küçük bir alana daha fazla koltuk yerleştirilebilecek” bu tür bir açıklamada bulundu.

Fakat Sivil Havacılık Dairesi’nden bir yetkili yönetmen ise, dikey koltuk planın güvenlik gereksinimlerini yerine getiremeyebileceğini söyledi bizlere bunu açıkladı: “Havacılık kurallarına göre, yolcular uçak kalkarken ve inerken, kemerlerini bağlamak zorundadır. Yani bir koltuğa oturmaları gerekir” dillere getirdi.
Kaynak: dilegitimleri

Güney Afrika Krizin Eşiğinden Döndü


Ekonomi uzmanları Dünya Kupası ile Güney Afrika'nın büyük bir ekonomik krizin eşiğinden döndüğünü bildirdi





Deloitte tarafından hazırlanan '2010 FIFA Dünya Kupası–Güney Afrika İçin Dönüm Noktası' adlı projede, 2007'de 2010 Dünya Kupası'nın hazırlıklarına başlayan Güney Afrika'nın altyapısını yenileme imkanına sahip olduğunu bildirirken "Yeni istihdam yaratarak küresel ekonomik krizin ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini de azaltmayı başardı" açıklamasında bulundular.

Çalışmada Güney Afrika ekonomisinin akılcı mali politikalar ve düşük borç fazlalığıyla, küresel krize karşı önemli bir yere sahip olduğunu söylerken "Ancak 2010 Dünya Kupası kapsamındaki hazırlıklar sonucunda ekonomiye giren nakit miktarı ve artan istihdam, ülkeyi küresel krize karşı daha da güçlü kıldı. Karayollarının iyileştirilmesi, yeni bir havalimanı inşa edilmesi, var olan havalimanlarının genişletilmesi, yeni stadyumlar yapılması gibi çalışmalar istihdam artışına imkan verirken ekonominin canlılığını korumasına da yardımcı oldu" düşüncesinide bizlere sundu.

Kupa nedeniyle ülke, güçlü bir toplu taşıma gücüne kavuşmak için de adımlarını attılar. Yüksek hızlı Gautrain demiryolu şirketinin ilk bölümü yapılırken birçok yeni otobüs hattı da hizmete sunuldu.

Turizm sektörüne de yatırım yapan Güney Afrika, ev kapasitesini artırdı. Kupa öncesi ülkenin havalimanları yetmiyor yetersiz kalıyordu. Dünya Kupası sayesinde 50 yıldır ilk kez yapılan yeni havalimanı Durban'da hizmete girdi ve var olan havalimanlarının da büyüklükleride artırıldı. Yeni karayollarının yanı sıra bazıları da üç dört misli artırıldı.


Bu bölgede ırkçı rejim 1994'te resmi olarak son buldu fakat 40 milyon siyah nüfus ile 6 milyon beyaz arasındaki ilişkilerin samimiyetini koruduğu sölenen projede, "2010 Dünya Kupası'nın Güney Afrika'da düzenlenmesi, farklı etnik gruplardan ve ırklardan insanları birbirine yakınlaştırdı. Ülkede ulusal gurur gözle görülür şekilde artarken birlik de pekişti. Farklı etnik gruplardan on binlerce kişi Güney Afrika Milli Futbol Takımı'nı desteklemek için statları doldurdu" denildi.Deloitte projesinde ayrıca Güney Afrika'da tüketici güveninin de son 2 yılın en yüksek düzeye ulaştığı bütün evraklara kaydedildi.

Projeyi değerlendiren Deloitte Türkiye Kamu Sektörü Lideri ve Ortağı Gökhan Alpman, "Dünya Kupası yatırımları altyapıyı güçlendirirken işsizliğin azalmasına da katkıda bulundu. Yatırımların getirileri önümüzdeki yıllarda da sürecek. Bu tür uluslararası spor organizasyonları, Türkiye gibi yükselen ekonomilerin gelişimini çok olumlu etkiliyor. Ülkemizin de böyle bir organizasyona ev sahipliği yaparak bu getirilerden yararlanması en büyük dileğimizdir" bu tür bir açıklamada bulundu.


DÜNYA KUPASI'NIN GÜNEY AFRİKA'YA KATKISI
Ülkede altyapının yenilenmesini sağladı
Yeni istihdam alanları yarattı
Ekonomiye giren nakit miktarı arttı
Karayolları iyileştirilip kapasite artırıldı
50 yıl sonra yeni havalimanı yapıldı
Hızlı demiryolu şebekesi hizmete girdi
Konaklama kapasitesi yükseltildi
Farklı etnik gruplar birbirine yakınlaştı
Kaynak: dilegitimleri