29 Temmuz 2010 Perşembe

Ryanair Ayakta Uçuşa Geçmeyi Düşünüyor


İrlandalı Ryanair, sadece 4 Sterlin yani (6 Dolar) karşılığında yolcularına ayakta uçuş imkanı sağlayacak. Şirket ucuz fiyatlardan kaynaklanan maliyetlerle ise uçak tuvaletini ve lavobasını ücretli yaparak karşılamayı düşünüyor.



Ryanair CEO’su Michael O’Leary, ayakta yolculuk etmenin ne kadar güvenli yada güvensiz olduğunu gelecek yıl test edeceklerini ve tuvaleti kullanım ücretinin ise 1 sterlin yani (1.5 dolar) olacağını bizlere sundu.


Firma, 250 adet uçağında son on sıradaki koltuğu kaldırıp yerine 15 sıra dikey koltuk yerleştirmeyi ve yolcuları ayakta uçurmayı düşünüyor. Uçakların arka tarafında yer alan iki tuvaletin de daha büyük yer sağlamak nedeniyle kaldırılabileceği belirtildi.

Ryanair bu şekilde, her uçuşta 30 ya da 40 daha fazla yolcu taşıyarak kendi maliyetlerini azaltarak kazançlarını yükseltecekler. Şirket dikey koltukları ilk esnada en fazla bir saat sürecek şekilde olan yolculuklar için kullanıma açacak. Bu denemenin başarılı olması durumunda, her şey planlanarak koltuklar yerlerini alcaklar.

Bunla beraber ayakta seyahat eden yolcular, omuzlarının üzerinden geçen bir kemerle dikey koltuklara bağlanacak ve normal koltuklarda olan bütün güvenlik düzenlemelerine tabi olacaklardır.

Kaza Sorunumuz Yoktur

İrlandalı firmanın sözcüsü Stephen McNamara, “Koltukların büyük güvenlik testlerinden geçeceğinden şüphe etmiyoruz… Bu işin en çekici yanı, maliyetlerimizi düşürmesi. Bu şekilde diğer koltuklar da daha ucuz hale gelecek. Dikey koltuklar daha ucuz ve daha hafif olduğundan daha küçük bir alana daha fazla koltuk yerleştirilebilecek” bu tür bir açıklamada bulundu.

Fakat Sivil Havacılık Dairesi’nden bir yetkili yönetmen ise, dikey koltuk planın güvenlik gereksinimlerini yerine getiremeyebileceğini söyledi bizlere bunu açıkladı: “Havacılık kurallarına göre, yolcular uçak kalkarken ve inerken, kemerlerini bağlamak zorundadır. Yani bir koltuğa oturmaları gerekir” dillere getirdi.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder