31 Temmuz 2010 Cumartesi

Keşan'da Kent Müzesi


8.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali için açılan Yöresel Kıyafetler Sergisi; Kent Müzesi'nin temsil edecek





Keşan Belediye Sarayı Pasajı'nda gerçekleşen ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın'ın yaptığı açılışa Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal ile meclis üyeleri ve vatandaşlar iştirak ettiler.

Keşan Belediye Başkanı Özcan, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri Yöresel Kıyafetler Sergisi açılışında yaptığı konuşmada; "katılan herkese ve özellikle bu sergi için büyük emeği geçen Ferit Pelen' e teşekkürlerimi sunarım. Umarım bu sergiyi elimizde tutup gelecekte Kent müzesi oluşturulmasında kullanırız '' açıklamasında bulundu. Özcan, daha sonra bu sergiye emeği geçen Ferit Pelen'e teşekkür plaketi verdi.

Pelen'de bu serginin Keşan köylerinden ve bölgeden toplanan kıyafet ve eşyalardan oluştuğunu belirterek “Sayın Başkanım umarım Keşan'da bir Kent Müzesi oluşturulur ve ben de elimden geldiğince sizlere destek olmaya hazırım. Bana böyle bir imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim '' diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşma ve plaket töreninin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Meclis Üyesi Ercan Ersoylu ve CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal, Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın eşi Şengül Özcan ve Ferit Pelen tarafından açıldı.

Yöresel Kıyafetler Sergisi 1 Ağustos 2010 Pazar gününe halkın ziyaretine açık olacak.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder