31 Temmuz 2010 Cumartesi

Güre Turizm Meslek Lisesi


Edremit Körfezi'nin ilçesi olan Güre'den yapımı yarım kalan Turizm Meslek Lisesi için tüm Türkiye'ye çağrı var





Edremit Körfezi'nin beldesi olan Güre'de yapımına başlanan Turizm Meslek Lisesi'nin tamamlanması için tüm Türkiye'ye de destek çağrısı yapıldı.

Tatilini Güre'de geçirmekte olan TOBB Turizm Meclisi Danışmanı Hüsnü Gümüş; Güre'den çok güzel haberler veriyor. Birlik ve beraberliğin yarattığı pozitif sinerji Güre'den tüm Türkiye'ye yayılıyor.

Güre Turizm Meslek Lisesi'nin tamamlanması için değerli turizmcilerimize bir çağrı da turizmhaberleri.com ailesinden...Turizm sektörüne eğitimli gençler yetiştirecek bu liseye destek verelim, bir tuğla da sizler yerleştirin..Az veya çok hiç farketmez, minik yardımlar çığ gibi büyür...

İşte yazıları ve danışmanlığı ile turizmhaberleri'nde ve ülkemizde büyük rüzgarlar estiren Hüsnü Gümüş'ün yazısı:

GÜRE DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TURİZM MESLEK LİSESİ İÇİN ELELE VERDİLER

Jeotermal enerji kullanımı ile ilgili projelerin de hızla geliştiği Edremit Körfezinin 4000 nüfuslu şirin beldesi Güre Kaz Dağlarının eteklerinde kaplıca ve sağlık turizmi alanında yapılan yatırımlarla turizmin yeni merkezleri arasında yerini almaya başlıyor.

Bu gelişme paralelinde yöre gençlerinin turizm işletmelerinde daha çok çalıştırılması için 3 yıl önce belediyenin önderliğinde başlatılan 700 öğrenci kapasiteli meslek lisesi açılması çalışmalarının hızlandırılması için çok desteğe ihtiyaç bulunuyor.
Güre Belediyesi tarafından bağışlanan arazide Güre Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapımına başlanan Turizm Meslek Lisesi ni desteklemek amacıyla düzenlenen gecede sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ile bir araya gelen 500 kişi projeye destek verdi. Türkiye de İlgi duyan tüm kuruluşlara da Kaz Dağları ve Körfeze yeni bir iş alanı sağlayacak okulun tamamlanması için çağrı yapıldı.

Güre de Çeşitli hastalıklara şifa olan 64 derecedeki kaplıca suyunu kullanan modern tesisler yıl boyunca açık. Belde merkezinde bulunan mini anfi tiyatroda çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yapılmakta, ayrıca Ağustos ayı içerisinde Güre Belediyesi tarafından Güre Sarıkız etkinlikleri organize edilmektedir.
Bu gelişmelerin gençlere ve belde ekonomisine olan katkılarının artması açısından yörede yatırım yapan kuruluşların da özellikle eğitime verdikleri desteği artırmaları bekleniyor.

Körfez Bölgesinde ANADOLU JET ve BORA JET in de Ankara ve İstanbul dan günlük seferlere başlaması ile yoğun bir turizm hareketi gözleniyor. Yetkililer Güre de 70 bin Altınoluk ta 350 bin kişinin tatilin geçirmekte olduğunu ve kış nüfuslarına göre yapılan katkıların alt yapı hizmetlerinin yeterince karşılanmasında zorluklara neden olduğunu ifade ediyorlar.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder