29 Temmuz 2010 Perşembe

Günaydan Açıklama İsraİl Bişey Değiştirmez


İsraille aramızda olan kötü olaylar ve tartşmalar bizim ülkemizi asla etkilemiycektir





İsrail ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik yüzünden İsrail'den gelen turist sayısında bir artış yerine azalma olduğunu söleyen Günay, ''İsrail'den gelen turistlerin azalmasının Türkiye'ye büyük bir etkisi olmuycaktır. Çünkü Türkiye milyonlarla kendisini ifade ediyor, İsrail binlerle, on binlerle. Biz elbette geçen yıl gelen bir kişinin bile bu yıl gelmemezlik etmemesini istemeyiz, ama Türkiye turizmini batıracak ya da baltalayacak rakamlar değil bunlar'' diye konuştu.



İsrail Hükümeti Suçlu Olan Taraf



İsrail'in bugünkü yönetiminin Ortadoğu için olduğu kadarıyla İsrail halkı için de sorun yarattığını söleyen Günay, bizlere şunları iletti: ''Bizim İsrail halkıyla hiçbir problemimiz yok. İsrail'den Türkiye'ye yüz binlerce insan geliyor ve çok rahatlıkla, çok keyifle tatil yapıyorlar. Biz onları her zaman konuk etmeye hazırız. Ama yönetimin böyle bir gergin tavrı var. İsrail halkı, onlardan umarım ki kurtulur. İsrail halkının, gerginleştirici ve çatışmacı bir yönetim anlayışı olan İsrail hükümetinden önümüzdeki seçimlerde kurtulacağını umut ediyorum'' söleyerek düşüncelerimizim yönünü değiştirdi.



Tökezlemiyoruz Artık!



Günay,sölediği sözlerle, turizm sezonunun yaşanan bazı sıkıntılı olaylara rağmen çok iyi ilerlediğini söyledi. Türkiye'nin, turizmini bir süreklilik çizgisine oturttuğunu söleyen Günay, ''Şu anda dünya ortalamasının üzerinde yüzde 10 bir oranla bu sayılar civarında bir yükselişle devam ediyoruz. Herhangi bir kaza olmazsa böyle sonuçlanacağını temenni ediyoruz'' diye konuştu.



Günay, bu yaz sezonunda Ramazan'ın yine ağustos ayına denk geldiğini, yerli turistlerin bir bölümünün tatil programını değiştirecek olmasından dolayı, bayramın okulların açılış öncesine denk gelmesinin bu dönemde turizm merkezlerinde büyük yoğunluk yaşanmasına yol açacağını önemli bir konu olarak bizlere belirtti.



Turist Zengin Ve Kültürlü



Günay, Türkiye'ye daha kültürlü ve zengin turistlerin gelmesinin bu ülke için temel amaçları olduğunu belirterek, ''Şu anda o düzeyde değiliz. Ucuza tatil yapmak isteyenler de geliyor. Bütün gelen ziyaretçiler başımızın tacıdır. Her ülkeden ve her keseden. Ama biz Türkiye'de turizmin sürekliliğini başarılı kılabilmek için ören yerlerimizin, tarihi yerlerimizin bakımını yapabilmek için yüksek gelire muhtacız. O yüzden de yüksek kültür ve yüksek gelir grubundan kişiler gelsin diye uğraşıyoruz'' konuşması bu sözlerle son buldu.

Islahlarımız Devam Edecek



Daha çok kıyı turizmi çerçevesinde tanıtılmış ve tanınan Türkiye'nin şimdi termal, sağlık, yarış, kongre, golf ve kültür turizmi olanakları büyük bir gayretle dünyaya tanıtılmaya çalışıldığını vurgulayan Bakan Günay, şu sözleri söledi: ''Türkiye arkeoloji alanında dünyanın en zengin topraklarından birisi. Müzelerimizi ıslah etmeye ve ilgi çekici hale getirmeye çalışıyoruz. Müze kartla başladık, müze mağazalarıyla devam ettik ve şimdi müze gişelerinde bir standart yükseltme modernizasyon projemiz var ve bunları uygulucağız.''

Arkeolojiye büyük önem, ve değer verdiklerine dikkat çekmeye çalışan Günay, ''Devletin bize verdiği imkanları, 40 katına kadar artırmaya çalışarak, arkeolojiye yatırım yapıyoruz. Kazmaya, korumaya ve sergilemeye yatırım yapıyoruz. Bütün bunlar Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısını arttığı gibi gelir düzeyi de yükselen bir marka ülke haline gelmesine yardımcı olacak ve en sonunda işlerimiz kolaylaşacak '' diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder