29 Temmuz 2010 Perşembe

En Genç Müzik Topluluğundan Müzik Ziyafeti


Başarıları birçok ödülle yanıtlanmış PACO bir Organizasyon tarafından düzenlenen bir turneyle ilk kez ülkemizde bir dizi konser verecek .





San Fransiscolu yaylı çalgılar orkestrasının ilk konser vereceği yer ise 26 Haziran Cumartesi, Ankara. Çok kısa bir süre içinde sanatseverler için bir buluşma merkezi haline gelmiş Cer Modern'de yapılacak olan Ankara konseri, bütün konserseverlerin katılımına açık olacaktır.

Amerikalı Genç Müzisyenler Türkiyede

Itzhak Perlman gibi ünlü müzisyenler ve birçok müzik eleştirmenin, genç yetenek hazinesi olarak Düşündüğü Palo Alto Oda Orkestrası birçok ilimizde konserler verecek ve klasik eserleri farklı yorumlamalarıyla dinleyicileriyle buluşturacak. Turne kapsamında orkestranın unutulmaz ezgilerini taşıyacağı şehirler ise sırasıyla, Ankara, Denizli, Bursa, İzmir ve 1. İstanbul Gençlik Orkestraları Festivali dahilinde İstanbul olacak.

Palo Alto Chamber Orchestra hakkında:

Bugüne kadar başarıları birçok ödülle yanıtlanmış PACO, liseli birçok genç müzisyenden oluşmaktadır. PACO yaylı orkestrasının bir oda orkestrası olması kendisini bölgesindeki ve ülkedeki diğer gençlik orkestralarından farklı tutmakta ve eğitim alanındaki başarısını da beraberinde getirmektedir. PACO'yu diğer orkestralardan ayıran en önemli özelliği ise üyelerinin ve öğrencilerinin müziklerine ve yaptıkları sanata olan derin bağlılıklarındave saygılarında gizlenir. Misyonlarını anlattıkları aşağıdaki kısa demeçten de bunu anlayabilmekteyiz:

“ En yüksek sanatsal değerleri yetiştirirken, oda müziği yoluyla insan ilişkilerinin önemini benimsemek; gerek kendi topraklarımız içinde gerekse yurtdışında oda müziği yoluyla iyi niyet elçileri olarak sanata ve sanatseverlere hizmet etmek; gençlerde, onların ailelerinde ve toplumda hayatları boyunca sürecek olan bir oda müziği sevgisi yaratmak. ''

PACO beş küçük müzik topluluğu ve yaklaşık olarak yirmi beş üyeyle kurulmuş bir müzik topluluğudur. Her hafta düzenli yaptıkları provalar, yıl boyunca sergiledikleri performanslar sırasında olağanüstü başarılara imza atmış ve müziğe olan bağlılıklarını dinleyicilerine kanıtlamıştır. PACO üyelerinin sıklıkla oda müziği icra etme şansları oldu. Özellikle yaz aylarında düzenlenen oda müziği eğitimleri ülkenin karşı yakasındaki fakültenin de dikkatini çekmiştir. Topluluğun sosyal hizmet programları küçük müzik topluluklarını ve yerel yardım kuruluşlarını San Francisco çevresine toplamayı başararak bir ilke imza atmış bulunmaktadır.

PACO 1966 yılında yerel bir keman sanatçısı, aynı zamanda öğretmen ve orkestra şefi olan William Whitson tarafından kuruldu ve 36 yıl boyunca şef olarak müziğe emek veren Whitson, ülkenin en önde gelen gençlik orkestrası haline gelen PACO'yu bu dönemde kurmuş oldu. Whitson'dan sonra onun yerine keman sanatçısı Benjamin Simon yer aldı. 2002 yılında orkestra şefi olarak PACO'yu yöneten Simon, büyük bir geleneği devralıp yaşatırken aynı zamanda da orkestraya yeni bir enerji ve heyecanla doldurdu.
Ünlü keman sanatçısı Itzhak Perlman'ın gözünde PACO şu sözlerle anlatılmıştır; “ bu inanılmaz orkestra bugüne kadar duyduğum en yetenekli ve en başarılı müzisyenlerden oluşmaktadır. ''

PACO'NUN KONSER VERCEĞİ YERLER VE ZAMANLARI


ANKARA, Cer Modern
Tarih: 26 Haziran Cumartesi
Saat: 20.00

DENİZLİ, Pamukkale Üniversitesi Konser Salonu
Tarih: 29 Haziran Salı
Saat: 20.00


İZMİR, Konak Belediyesi Dr. Selahhattin Akçiçek Konser Salonu
Tarih:1 Temmuz Perşembe
Saat:20.30


BURSA, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi
Tarih: 3 Temmuz Cumartesi
Saat: 20.00

İSTANBUL, Aya İrini
Tarih:6 Temmuz Salı
Saat:20.00

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder