29 Temmuz 2010 Perşembe

Tatilde Hastalıktan Kaçmanın Yolları


Dr sezen tatilde hastalıktan kaçınmak için neler yapmalıyız bizlere ve tatilcilere açıklıyor





BAKTERİLİ YEMEKLERE VE SULARA DİKKAT

Sezen, "Turist ishalleri, mikroplu su ve gıda tüketilmesi nedeni ile seyahat sırasında veya seyahatten çok kısa bir zaman sonra ortaya çıkmaktadır. Genellikle hijyen koşulları iyi olan yerlerden daha düşük olan yerlere seyahat eden yolcularda görülmektedir" diyerek bizleri bu zararlardan korunmak için uyarmış oldu.



ASLA ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN

Dr. Sezen, hastalara doktor sölemediği zaman ishal kesici ilaç ya da antibiyotik kullanmamaları uyarısında bulundu ve altını çizdi.Hastalık süresince bol bol su tüketilmesi gerektiğinin dillere getirdi. Yapılan tedavilere rağmen ishalin üç gün içinde kesilmemesi durumunda acilen sağlık merkezlerine başvurulması gerektiğini söyleyen Sezen, hastalığın yüksek ateş, kusma, mukuslu ishal, karın ağrısı, kuru deri, aşırı susama, çökmüş gözler, bebeklerde bıngıldak çöküklüğü gibi belirtileri olabileceğini kaydetti.



İŞTE KORUNMA YOLLARI!



•Açıkta satılan ve iyi ambalajlanmamış yiyecekleri sakın almayım mikrop kababilirsiniz .

•Sebze ve meyveleri kabuğu soyulmadan çiğ yemekten kaçının ve yıkamadan yemeğin.

•İyi pişmiş ve sıcak servis yapılan yiyecekler tercih edinki hasta olmazsınız.

•Umumi tuvaletleri kullanırken dikkatli olun ve elleri sık yıkayın.

•Pişmemiş-çiğ, az pişmiş et ve et ürünlerinden, krema, mayonezli salatalardan kakının.

•Kirli bölgelerde yakalanan ve az pişmiş deniz ürünlerinden tercih etmeyin.

•Kaynar suyla hazırlanan çaykahve gibi içecekler, kapağı açılmamış pet şişe suları, kutu içinde satılan içeceklerin her zaman daha güvenli olduğunu unutmayın ve aklınızda her zamn bulundurun.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder