28 Temmuz 2010 Çarşamba

Kültür Festivali Büyükçekmecede


11. uluslararası kültür festivaline büyükçekmece ev sahipliği yaparak konukları en iyi şekilde ağırladılar





Büyükçekmece belediyesinin ve Türk Folklor Kurumu'nun ortak projeleri ile gerçekleşen Uluslararası Büyükçekmece Kültür Festivali,eğlencesi bu yılda dünya kültürlerini bir arada topladı ve konuşmalar yapıldı.

11. si yapılan festivalde bütün ülkeler sırasıyla kendilerini tanıttı; Almanya, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Meksika, Mısır, Moldovya, Polonya, Portoriko, Rusya, Sierraleone, Sırbistan, Slovakya, Güney Kore, Tayland, Tayvan, Ukrayna, Ürdün, Yeni Zellanda, ve Türkiye ülkeleri festival boyunca yerel kıyafetlerini giyerek bizlere tanıttılar,hem kendi ülkelerine ait dans gösterilerini bizlere sergilediler ve ne kadar ilginç olduğunu kendi gözlerimizle gördük.Hem de boş kalan zamanlarında İstanbul'un tarihi güzelliklerini gezdiler,öğrendiler ve beğendiler.

Festival sponsorlarından Artemis Marin Princess Hotel festival boyunca hem Büyükçekmece'de bulunan Kültür Parkı'nda kurduğu stant ile hem de otel de konuk ülkelerin ekiplerini ağırlayarak Büyükçekmece belediyesi ile güzel bir işbirliğini bizlere gösterdi ve bu hayatta herşeyin olabileceğini kanıtladı .

Festivalin son günlerinde,saatlerinde yaşanan kötü hava muhalefeti yüzünden açık havada sergilenemeyen bazı gösteriler ve ülkeler arası yapılan güzellik yarışması Artemis Marin Princess Hotel misafirperverliği ile toplantı salonlarında gerçekleştirilerek herkezden özür dilendi ve onlarda anlayışla karşıladı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Artemis Marin Princess Hotel Genel Müdürü Tahir Akarsular'a belediye ile yapılan iş birliğinden dolayı teşekkür plaketi sunarak çok teşekür ettiklerini herkez içinde belirttiler.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder