29 Temmuz 2010 Perşembe

KTHY Ve Atlasjet Ortaklığında Olay


Atlasjet’in ve KKTC’nin ulusal bayraklı havayolu firması olan Kıbrıs Türk Havayolları (KTHY) ile ortaklığı arap saçına döndü





Geçen hafta çok hızlı gelişmelerin yaşandığı Atlasjet hadisesine şimdi de ses kaydı skandalı eklenince ortalık iyice karıştı.
Olaya göre KTHY’ye ortak olmak isteyen Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, diğer istekli Pegasus Hava Yolları’nın devredışı olması için yaptığı bir telefon görüşmesinde “AKP arkamızdadır” demiş.
Bu olay KKTC’de yayınlanan Havadis Gazetesi’nde gündeme geldi.
Havadis Gazetesi’ndeki köşe yazısında bu olayı gündeme getiren Başaran Düzgün şöyle diyor:
“Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın Atlasjet’e devredilmesiyle ilgili ortaya çıkan skandal ses kaydı, perde gerisindeki pazarlıkları gün ışığına çıkarmış bulunmakta“.
KTHY'nin üst düzey yöneticileri tarafından Havadis Haber Merkezi’ne ulaştırılan ses kaydında bir sendika yetkilisi ile Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un yaptığı pazarlıklar net bir şekilde duyuluyor.
Sendikacı “Pegasus’un devreden çıkarılması için biz ses getirecek eylemler yapacağız, siz Ak Parti’den bastıracak mısınız?” diye soruyor.
Murat Ersoy şu yanıtı veriyor:
- Biz zaten Ak Parti’den bastırıyoruz. Açık artırma olması gerekir. AK Parti’deki dostlarımız ikna oldular. Pegasus’a verebilirler ama bilmiyorlar ki 2 saat içinde uçuşlar duracak.”
Atlasjet’ten Murat Ersoy’un telefon ile yaptığı görüşmenin kayıtlarının yayınlanması ile ilgili olarak Milliyet Gazetesi de haberi “KTHY’de ses kaydı şoku” başlığı altında verdi.

Atlasjet'in Açıklaması

Olay üzerine Atlasjet’ten yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada bunlar konu almıştır:
“Samimiyetten uzak yapılmış, amacı belli bu haberin aslını araştırmak ve yasal prosedürleri uygulamak üzere avukatlarımız gerekli girişimleri başlatmıştır.
İhale sürecinin en başında kararlaştırılmış olduğu gibi, KKTC Halkı ve KTHY çalışanları için en kazançlı sonucu ortaya çıkaracak şeffaf açık arttırma yöntemi ile ihalenin sonuca bağlanması gerekliliğinin dile getirildiği bir konuşmanın bu kadar çarpıtılarak yayınlanmasını da basın ahlakına aykırı buluyor ve kınıyoruz.”


Atlasjet bu açıklamadan hemen sonra KTHY işi ile ilgili ortaklık görüşmelerini durdurduğunu söledi.
Atlasjet açıklamasında şunlar konu alıyor:
“Şirket çalışanları ve yöneticileri ile en üst seviyede iş birliği içinde olabilmesi ile aşılabilecek bu tür şirket kurtarma krizinde, çalışanların bizlerle dayanışma içinde olmadan, sadece tek taraflı iyi niyetli çabalarımızla, bu işte başarılı olamayacağımız son derece aşikardır.
“Bu nedenle gelinen noktada KTHY ile bir iş birliği görüşmelerimizi durdurma kararı aldık.”

KTHY VE ATLASJET 22 HAZİRAN'DA ORTAK OLMUŞTU

Atlasjet Hava Yolları, mali kriz içinde olan ve işletme ruhsatı Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran 2010 tarihinden itibaren üç ay süreyle askıya alınmış Kıbrıs Türk Hava Yolları'na 22 Haziran'da işletme ortağı olmuştu.


Bu sırada Kıbrıs Türk Hava Yolları Genel Müdür Vekili Selim Altıncık görevinden istifa etti.
Şirketteki asli görevinin Genel Koordinatörlük olduğunu ve "Şu an itibariyle asli görevini sürdürdüğünü" belirten Altıncık, istifa ettiği KTHY Genel Müdür Vekilliği için "zaten ek görevimdi" dedi.

İstifasını dün öğle saatlerinde KTHY Yönetim Kurulu Başkanlığı'na sunduğunu söyleyen Altıncık, istifa gerekçesiyle ilgili olarak, "gördüğüm lüzum üzerine" diyerek oradan ayrıldı.

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder