31 Temmuz 2010 Cumartesi

Ankara Expo 2020'ye Aday


Skal Ankara Başkanı Savaş Çolakoğlu Expo 2020 İçin Ankara adaylığını koydu dedi





Skal Ankara Başkanı Savaş Çolakoğlu;Ankaralı turizmciler bu adaylık planına sahip çıkmalıdır." açıklamasında bulundu.

Skal İnternational Ankara Başkanı Savaş ÇOLAKĞOLU; Ankara'nın Expo 2020 adaylığı için;

-Turizmin; gelirin tabana yayılması, dengeli kalkınmanın sağlanması, her kesimin pay almasına imkan sağlaması, ekonomik ve sosyal uçurumları ortadan kaldıran sektör olma özelliği Ankara için kullanılmalıdır.

-Şehrimizi yönetenlerle birlikte, şehrimizde yaşayan herkesin, tüm sivil toplum örgütlerinin ortak hedefi olarak EXPO 2020 Ankara ya alınmalıdır.Ankara nın bunu başaracak gücü ve yeteneği mevcuttur.

Turizmin tüm kollarında çalışan profesyonelleri çatısı altında toplayan SKAL International Ankara olarak bizler üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.

Alternatif bir mantıkla baktığımızda ülkemiz, hedef kitlesinin tanımadığı, yeni hedef ülke ve toplumların tanıma ve seyahat etme isteğini ateşleyebilecek, keşfe açık bir bilinmezler ülkesi sayılabilir. Kısmen Antalya, İstanbul, İzmir isminin dışında Ankara uygun bir marka haline getirildiğinde keşfedilmeye EXPO 2020 ile çıkabilir.

6 aylık bir süreci kapsayan Expo fuarı dünyadaki en büyük organizasyonlardan biri olarak kayıtlara geçiyor. İzmir in 2015 için adaylığının olumsuz sonuçlanmasından çıkarılacak derslerle birlikte, Ankara adaylığa daha sistemli ve planlı bir şekilde hazırlanabilir.

Türkiye'nin yönetildiği başkent Ankara, merak uyandıran keşfedilmeye açık cazip bir kent olarak adaylığa hazır hale getirilebilir.

Beş yılda bir yapılan bu fuar bir kentin hatta bir ülkenin turizm hareketliliğini en az 15 yıl garanti altına alabilir ki bu Ankara için sağlanamayacak bir girişim değil.

Ankara nın yeterince tanıtılmamış gizli bir potansiyelinin olduğu bir gerçek.
Tarih, doğa, temalı parklar, yemek kültürü- eğlence, şehrin kültürel değerleri, mimari eserleri üzerine yapılandırılacak projelerle ve etkin bir tanıtımla bu potansiyeli ortaya çıkarmak çok zor olmasa gerek açıklamalarında bulundu.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder