20 Ağustos 2010 Cuma

Almanya'da Master Eğitimi Nasıl Yapılır


Master eğitimini Almanya'da yapmak isteyenler için Almanya'da master bilgileri





Almanya'da mastır imkanlarından faydalanmadan önce Almanya’daki eğitim sistemini daha yakından tanımak gerekmektedir. Almanya’da Türkiye’de olduğu gibi Yüksek lisans eğitimi yoktur. Almanya’da 4 yıllık üniversite eğitimi genelde Türkiye’de yüksek lisansı da içermektedir.

Almanya'da master eğitimi almak isteyenler için harika bilgiler:

Bu durum bütün bölümler için geçerli değildir bu yüzden yurtdışında eğitim almadan önce YÖK’na danışıp yapılacak eğitimin Türkiye’de yüksek lisans diploması ya da Mastır olarak kabul edilip edilmediği öğrenilmelidir.

Bu yüzden Türkiye’de 4 yıllık eğitim bitirdikten sonra genelde Almanya’da üniversitenin 2. veya 3. sınıfından başlama durumu olabilir. Türkiye’deki 4 yıllık eğitimi tamamen kabul eden üniversiteler de vardır. Almanya’da üniversiteler özerk oldukları için bütün Almanya için geçerli kurallar söz konusu değildir.

Başvuru yaparken aranan en önemli şartlardan en basta geleni dil bilgisidir. Bu yüzden Türkiye’de veya Almanya’da belirli bir süre dil kursuna gitmeniz tavsiye edilir. Dil sorununu tamamen çözecek veya hafifletecek (DSH veya Mittelstufenprüfung) Almanca sınav sonuç belgeleri var ise üniversitelerden daha çabuk kabul alırsınız. Doktoraya başlayabilmek için DSH sınavını başarmanız şarttır.


Almanya'da yüksek öğrenim bitirme diplomaları :
1. Diplom (Fizik, Matematik, İnşaat Mühendisliği gibi Mühendislik ve Fen Bilimleri için) ya da
2. Magister (Felsefe, İngiliz ya da Alman Dili ve Edebiyatı gibi Sosyal Bilimler için)
3. Staatsexamen (Eğitim fakülteleri, Tip, Eczacılık ve Hukuk)

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder