17 Ağustos 2010 Salı

Kanada Diploma Çeşitleri


Kanada'da okuyan öğrencilere verilen diplomalar ve bu diplomaların ayrıntıları





Kanada’da okuyan öğrenciler 12 yıl devam eden okul hayatından sonra Undergraduate studies ile üniversite eğitimine başlarlar. Üniversite egitimi ise iki bölümden meydana gelmektedir:

Undergraduate Studies / premier cycle

Türkiye’de dört yıllık lisans eğitimine eş değerdedir. Dört yıl bittikten sonra ögrenciler Bachelor / Baccalaureat diplomasını almaya hakkına sahip olurlar. Bir çok öğrenci bu diplomayı elde ettikten sona iş hayatına geçiş yapmaktadır. Tıp, Diş hekimliği, Mimarlık, Hukuk ve Mühendislik bölümleri bitirildikten sonra first proffesional degree diye adlandırılan diplomasını alma hakkına sahip olurlar. Bu diplomayı alabilmek için bazı bölümlerde okuyan öğrencilerin LSAT (Hukuk) ve DAT (Diş hekimliği) gibi sınavları kazanmış olmaları gerekmektedir.

Graduate studies / deuxieme et troisieme cycles

Türkiye’de yüksek lisans eğitimine denk olan bu egitimi yapabilmek için Bachelor / Baccalaureat diplomasini yüksek bir not ortalaması (honours degree) ile almış olmak gerekir. İki yıl süren basarili bir Graduate studies eğitiminin sonunda doktora yapabilmek için şart koşulan Master degree / Maitrise diplomasi alınır. Bu diploma ile doctoral program’a katılmaya hak kazanılıp egitim doktora ile devam ettirilebilir. Unutmamanız gereken konulardan birisi ise okul değişimini ancak göçmen dairesinin izni ile yapabileceğinizdir.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder