17 Ağustos 2010 Salı

Kiev Teknik Üniversitesi Kyiv Polytechnic Institute


Kiev Teknik Üniversitesi Kyiv Polytechnic Institute üniversitesinde okumak isteyen öğrenciler için üniversite hakkında bilgiler




Kiev Teknik Üniversitesi Kyiv Polytechnic Institute üniversitesinde öğrenim hayatını tamamlamak isteyen öğrencilerin üniversite hakkında bilmesi gereken önemli bilgiler:

Bulunduğu Yer: Kiev-Ukrayna

Ulaşım: İstanbul-Kiev uçakla 2 saat

1998 yılında 100. yılını dolduran Kiev Teknik Üniversitesi Avrupa’nın en eski teknik okulları arasında yer almaktadır. Bugün okulun bünyesinde 200 profesör, 1800’i aşkın doçent ve öğretim görevlisi 38000’in üzerinde öğrenciye eğitim vermektedir. Günümüzde okulda 900 civarında yabancı öğrenci okumaktadır.

Okula ün kazandıran D.Mendelyev, İ. Sikorskiy, S.Karolyev, S.Timaşenko, E.Paton, B.Paton dünya çapındaki bilim adamlarından sadece birkaçıdır.

Yabancı öğrencilere yönelik eğitim 1961 tarihinden itibaren başlamıştır ve bugüne kadar Avrupa, Asya ve Latin Amerika’dan toplam 112 ülkeden 6000’ü aşkın öğrenci mühendislik alanında eğitim görerek mezun olmuştur.

Eğitim dili Ukraynaca, Rusça ve bazı bölümlerde İngilizce’dir. Bu dillere vakıf olmayan öğrenciler 1 yıllık dil hazırlık bölümüne devam edebilirler.

Hazırlık Bölümü: Hazırlık dersleri, 15 Eylül'de başlar ve 10 ay devam eder.

Öğrenciler, Hazırlık sınıfının ilk yarısında yoğun dil programı ve ikinci yarısında Ukrayna tarihi, matematik, kimya ve fizik takviye derslerinin yine Rusça veya Ukraynaca olarak alırlar ve söz konusu bölümü bitirdikten sonra Kiev Devlet Teknik Üniversitesi veya Ukrayna’nın diğer Teknik okullarına kayıt yaptırabilirler.

İngilizce Hazırlık Bölümünde İngilizce ağırlıklı olmakla birlikte Rusça da verilmektedir. Mesela haftada İngilizce 16 saat, Rusça 8 saattir. Ayrıca öğrenciler hazırlık bölümü esnasında matematik, fizik, teknik resim gibi takviye dersleri yine İngilizce olarak göreceklerdir.

Lisans Öğrenimi: Lisans öğrenimi liseden sonra 4 yıl sürer ve yabancı ülke liselerinden mezun öğrenciler, 30 yaşı aşmamak şartıyla lisans öğrenimine kabul edilirler.

Yüksek Lisans Öğrenimi: Yabancı üniversitelerden mezun öğrenciler, tam-süreli için 35, kısmi-süreli için ise 45 yaşı aşmamak şartıyla yüksek lisans (master) programlarına kabul edilirler. M.S (master of science) programları 2-3 yıllıktır.

Doktora Öğrenimi (PhD): Doktora programı, yüksek lisans üzerine 3 senelik bir öğrenimi ve bu süre zarfında bir doktora tezinin hazırlanmasını gerektirir.

Ders Yılı: Akademik yıl 1 Eylül’de başlar ve 30 Haziran’da sona erer. Öğrencinin ders yılı boyunca okula devamı mecburidir. 1 sömestr 4 aydan oluşur ve 1 akademik yıl 2 sömestrden ibarettir.

Barınma: Okul yurtlarında 2-3 kişilik odalar ve etüd odaları bulunmaktadır.
Ayrıca isteyen öğrenciler Kiev şehrinin semtlerine göre aylık ortalama 200-300$ karşılığında daire kiralayabilmektedirler.

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder