17 Ağustos 2010 Salı

İtalya'da Üniversite Bursları


İtalya'da devlet üniversiteleri için verilen burslar ve bu burslar hakkında bilgiler





İtalya'da devlet Üniversitelerinde okuyan öğrenciler hem devlet hemde özel kuruluşlar tarafından sürekli olarak destekgörmektedirler.

Borse di Studio diye tabir edilen ve öğrenciler için çok değerli bir burs çeşididir. Sebebine gelince ise bu bursu alabilen öğrenciler İtalyanların tabiriyle GRATIS (ücretsiz) yaşarlar. Çünkü bu burs öğrencilerin kira, yemek ve tüm olmasa da okul taksitini de kapsamaktadır. Bunu alabilen öğrenciler eğitim hayatında büyük kolaylık sağlarlar.

Bu bursu nasıl alabilirim? Diye bir soru geliyorsa aklınıza, işte size cevabı…
Her sene eylül ayı içerisinde başvurular başlar ve 10 günlük bir süre içerisinde başvurular sona erer. İçlerinde çeşitli şartlar aranarak bir elemeye tabi tutulur şartlarınız uygunsa içlerinde birisi siz de olabilirsiniz. Takip eden ay içinde almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri açıklanır.

Değişik burslar da mevcut… Banka ve üniversitenin anlaşması sonucu geri ödemeli olan burslar bunlardan bir tanesidir. Bir diğeri imkan olarak belediye ve çeşitli yardım kuruluşlarının da vermiş olduğu burslar da mevcuttur.

İtalyan Dışişleri Bakanlığı tarafından her sene yabancı öğrenciler için vermiş olduğu başka burs da söz konusudur bu bursa kayıt yapan öğrenciler arasında yine bir eleme sonucu almaya hak kazanan öğrenciler İnternet sitesinden duyurularak öğrencilerin emrine sunulmuştur. Her sene nisan veya mayıs ayları içinde İnternet adresinden burs kayıtları başlandığını bildirilmektedir.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder