17 Ağustos 2010 Salı

Lviv Tıp Üniversitesi Hakkında Bilgiler


Ukrayna'da Lviv Tıp Üniversitesinde okumak isteyen üniversite öğrencilerinin üniversite hakkında bilmesi gereken bilgiler





Ukrayna'da Lviv Tıp Üniversitesinde okumak isteyen üniversite öğrencilerinin üniversite hakkında kafasına takılan tüm soruların cevapları ve üniversite hakkında detaylı bilgiler:

Lviv Devlet Tıp Üniversitesi 1784 yılında Avusturya-Macaristan imparatoru II.Joseph tarafından kurdurulmuştur. Bugün okul bünyesinde 88 profesör, 294 doçent ve 400 öğretim görevlisi 4400 öğrenciye eğitim vermektedir.

Yabancı öğrencilere yönelik eğitim 1961 tarihinde başlamıştır ve bugüne kadar Avrupa, Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinden 1500’ni aşkın öğrenci mezun olmuştur. Bunlardan 322 öğrenci doktora eğitimi almış ve 62 öğrenci eğitimini Doktor olarak tamamlamıştır. Bugün okulda 300’ü aşkın yabancı öğrenci tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hemşirelik bölümlerinde okumaktadır.

Lviv Tıp Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi arasında Ocak 2001'de öğretmen ve öğrenci değişimi ve benzeri akademik ilişkiler üzerinde anlaşma akdedilmiştir.

Eğitim Dili: Ukraynaca ve Rusça'dır. 1997/1998 eğitim yılından itibaren yabancı öğrenciler için İngilizce eğitim başlamıştır. Ukraynaca veya Rusça’sı yetersiz olan öğrenciler 1 yıllık dil hazırlık bölümüne devam edebilirler.

Hazırlık Bölümü: Hazırlık dersleri, 1 Ekim başlar, 9 ay devam eder.
Öğrenciler, Hazırlık sınıfının ilk yarısında yoğun dil programı ve ikinci yarısında biyoloji, kimya ve fizik takviye derslerini Rusça veya Ukraynaca olarak alırlar ve hazırlık bölümünü bitirdikten sonra Lviv Devlet Tıp Üniversitesi veya Ukrayna’nın diğer tıp okullarına kayıt yaptırabilirler.

Lisans Öğrenimi: Lisans öğrenimi, liseden sonra hemşirelik için 4 yıl, diş hekimliği ve eczacılık için 5 yıl ve tıpta 6 yıl sürer Başta biyoloji, kimya ve fizik dersleri içeren 12 yıllık eğitim programlı Türk liselerinden mezun öğrenciler lisans öğrenimi için kabul edilirler.

Doktora Öğrenimi (PhD): Ukrayna’da doktora programı, lisans üzerine 3-6 senelik bir öğrenimi ve bu süre zarfında bir doktora tezinin hazırlanmasını gerektirir.

Ders Yılı: Akademik yıl 1 Eylül’de başlar ve 30 Haziran’da sona erer. Öğrencinin ders yılı boyunca okula devamı mecburidir. Okulda 1 sömestr 4 aydan oluşur ve 1 akademik yıl 2 sömestrdir.

Barınma: Okul yurtlarında 1-2 kişilik odalar, çalışma odaları, mutfaklı odalar ve çamaşırhaneler bulunmaktadır. Ayrıca isteyen öğrenciler Lviv şehrinde semtine göre aylık yaklaşık 100-300$ karşılığında daireler kiralayabilmektedirler.

Eğitimin Maliyeti

USD
Hazırlık Bölümü 700 (Ukr) / 800 (Rus)
Lisans Eğitimi 2200 (Rusça) / 3500 (İng.)
İhtisas 1700 (Rusça)
Doktora Eğitimi 3000 (Rusça)
Yurt ücreti 200-500



Müracaat ve Kayıt
Hazırlık Bölümüne son müracaat tarihi 15 Ekim'dir.

Kayıt-kabul konusunda ayrıntılı bilgi için Alternatif Yurtdışı Eğitim'e danışın.

Bölümler
İhtisas ve doktora eğitimi Ukraynaca, Rusça ve İngilizce olmak üzere aşağıdaki branşlarda yapılmaktadır:

Gastroenterology, Cardiology, Pulmonology ve saire gibi Dahiliye kolları (Internal Medicine)
Cerrahi (Surgery)
Neurosurgery
Pediatric Surgery
Kadın-doğum ve Jinekoloji
Göz Hastalıkları
Pediatri
Traumatoloji ve Ortopedi
Infectious Diseases with Epidemiology
Tubersulosis
Nöroloji
Cilt Hastalıkları ve Zührevi Hastalıklar
Kulak, burun, boğaz hastalıkları
Psikiyatri
Üroloji
Onkoloji
Endokrinoloji
Nükleer Tıp
Emergency Medicine
Oral and Maxillofacial Surgery
Pedontoloji
Ortodonti
Orthopedic Dentistry
Eczanelerde İlaç Üretimi Teknolojisi
Endüstriyel İlaç Üretimi Teknolojisi
Organisation and Economics of Pharmacy
Medical and Pharmaceutical Marketing

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder