17 Ağustos 2010 Salı

İtalya'nın Kabul Ettiği Vizeler V Şartları


İtalya'nın istediği vize çeşitleri ve bu vizeler için ön gördüğü şartlar





SCHENGEN VİZESİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

İtalya, şuan itibari ile 15 ülkeyi (Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz ve Yunanistan) kapsayan Schengen sistemine dahildir.

VSU VİZESİ (Tek tip Schengen Vizesi)

Yukarıda adı geçen ülkelerin diplomatik temsilcilikleri ve konsoloslukları tarafından verilen VSU Vizesi, 6 aylık bir dönem içerisinde kullanılmak üzere ve azami toplam 90 günlük bir kalış süresini aşmamak kaydı ile, Schengen sahasına yani yukarıda belirtilen Ülkelerden birine girişi, bu Ülkenimn ve diğerlerinin topraklarında dolaşımı sağlar.

Sınır görevlileri ilgili kişiden, yukarıda adı geçen ülkelerden birine girişi sırasında daha önce diplomatik temsilcilik tarafından incelenmiş teminatların ibrazını yeniden isteme yetkisine sahiptir.

Vize sahibi, İtalya’ya girişinden 8 gün içerisinde, bağlı bulunduğu Emniyet Amirliğinin Yabancılar Şubesi’ne, Ülkeye giriş yaptığını beyan etmekle yükümlü olduğu gibi oturma müsaadesi için başvuruda bulunmak ve almak zorundadır.


VN (Ulusal Vize)

VN Vizesi 90 günü aşan bir kalış süresi için sadece İtalya’ya girişi sağlamaktadır.

Ulusal Vizeye istinaden ve ilgili şahsın ülkesine ait pasaportu veya anlaşmalar gereği kabul edilebilir geçerli bir seyahat belgesi olması kaydı ile, yabancılar şubesi tarafından verilen oturma müsaadesi, olası belirli bir kısıtlama bulunmadıkça (konvansiyon, madde 21), 6 aylık bir dönem içerisinde kulanılmak üzere ve toplam 90 günlük bir kalış süresini aşmamak kaydıyla serbestçe dolaşımı sağlar. Bu durumda yabancı, yukarıda aı geçen Ülkelerin topraklarındaki varlığını, girişinden 3 gün içerisinde Emniyet Biriminin Yetkililerine bildirmek zorundadır.

DİKKAT

İtalya İçişleri Bakanlığının talimatları uyarınca, İtalya’ya giriş yapacak olan her yabancı yanında bu sayfanın devamında belirtilen miktarlarda nakit para bulundurmak zorundadır.


TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Ankara’da ki İtalya Büyükelçiliği’nin sorumluluk bölgesinde bulunan illerde ikamet eden şahıslara ait, tek girişli vizeler için en az 6 ay, çok girişli vizeler için ise (transit dahil) vize türüne bağlı olarak en az 9 ay geçerliliği olan pasaport.

2. Vize bölümümüzden veya web sitemizden ücretsiz olarak temin edilebilen 1 adet vize başvuru formu.


3. 1 adet vesikalık fotoğraf.

4. A. Özel bir kuruluşta çalışanlar için:

-A.1. İşyerinin elemanı olduğunuzu belirten bir yazı;

-A.2. Şirketin Ticaret veya Sanayi Odası kaydı (yeni tarihli);

-A.3. Ticaret Sicil Gazetesi

-A.4. İmza Sirküleri

-A.5. Son dört aya ait S.S.K. prim bildirgesi

B. Devlet Kuruluşlarında çalışanlar için Kurumda çalıştığınıza dair resmi yazı ve maaş bordrosu.

C. Şirket sahibi veya ortakları için:

C.1. Şirket başlıklı kağıdına yazılmış vize istek dilekçesi;

C.2. Sanayi veya Ticaret Odası kaydı (yeni tarihli);

C.3. İmza Sirküleri;

C.4. Ticaret Sicil Gazetesi

D. Öğrenciler için yeni tarihli öğrenci belgesi.

E. Emekliler için: emekli cüzdanı

5. Ekonomik durumunuzu belgelemek üzere, son üç ayı kapsayan banka hesap cüzdanları, son ayın ekstresi ile birlikte kredi kartları, olası "Traveller's Cheques" çekleri ve gayrimenkullerin tapuları gibi dökümanlar.

6. Hava, demir, kara ve deniz yolculuğu yapacak olanların başvuruda sadece rezervasyon kağıdını getirmeleri ve vize başvurusu sonuçlandığında ise (pasaportun vize bölümünden teslim alınması aşamasında) bileti veya fotokopisini ibraz etmeleri gerekmektedir. Özel araç ile seyahat edilmesi halinde aracın triptiğini ve yeşil kart sigorta poliçesini ibraz etmeleri şarttır.

7. Organize tur ile seyahat edildiğinde yukarıda belirtilen evraklara ek olarak turizm seyahat acentasının tura katılım yazısı ve tur programı gereklidir.

8. Kalınacak süreyi kapsayan otel rezervasyonu.

Elçiliğimizin sorumluluk bölgesi dahilinde olan İller: Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat ve Zonguldak. Bu İllerde ikamet etmiyorsanız, vize talebi için hangi Konsolosluğumuza başvurmanız gerektiğini öğrenmek için sorumluluk bölgeleri sayfamızı ziyaret ediniz


DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
-Yukarıda belirtilen evrakın tamamının asıllarının ibrazı şarttır.

-İlk başvurularda ilgilinin şahsen başvurması gerekmektedir.

-18 yaşından küçük olanların yalnız başlarına veya ebeveyinlerden sadece birisi ile seyahat etmeleri halinde diğer ebeveyinin noterden onaylı muvaffakatnamesi gerekmektedir.

-Refakatte, yani anne veya babanın pasaportunda kayıtlı olarak seyahat edecek çocuklar için, anne veya babanın başvuru formuna ayrıca çocukların fotoğraflarınında yapıştırılması gerekmektedir.


TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Ankara’da ki İtalya Büyükelçiliği’nin sorumluluk bölgesinde bulunan illerde ikamet eden şahıslara ait, tek girişli vizeler için en az 6 ay, çok girişli vizeler için ise (transit dahil) vize türüne bağlı olarak en az 9 ay geçerliliği olan pasaport.

2. Vize bölümümüzden veya web sitemizden ücretsiz olarak temin edilebilen 1 adet vize başvuru formu.

Acrobat Reader'ınız yoksa logonun üzerine tıklayın.

3. 1 adet vesikalık fotoğraf.

4. Kuruluşunuzun başlıklı kağıdına Elçiliğimize hitaben yazılmış vize istek dilekçesi.

5. Kuruluşunuzun Sanayi veya Ticaret Odası kaydı aslı (yeni tarihli).

6. Ticaret Sicil Gazetesi aslı.

7. Ozel şiketlerin son üç aylık banka hareketlerini ve ekonomik durumunu belgeleyen cüzdan ve diğer dökümanlar.

8. Şirket elemanları için yukarıda belirtilen belgelere ek olarak, şiket imza sirküleri, son dört aya ait S.S.K. Prim Bildirgesi asılları (Bağ – Kur ve diğer kurumlara tabi olanlar için ilgili kayıtların asılları) ve şirket tarafından yazılı olarak verilen ve ziyaret süresini kapsayan ekonomik garanti teyidi.

9. Ticari ilişkide bulunduğunuz İtalyan firmasından doğrudan Elçiliğimize çekilecek olan davet mektubunun faksı (00.90.312.466 03 15). Söz konusu faksta gidecek olan kişilerin isimleri ve ziyaret tarihlerinin belirtilmesi şarttır.


DİKKAT

Ticari vizeler için gerekli olan evraklara ek olarak aşağıda belirtilen döküman ve bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır:

9. maddede belirtilen davete ek olarak italyan şirketinin ticari sicil kayıt belgesininde (italyancası: VISURA CAMERALE) faks aracılığı ile tarafımıza gönderilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, vize talep formunun 15. maddesine ziyaret esnasında yanında konaklanacak kişi, kuruluş adı veya ünvanı ile açık adresinin belirtilmesi, otelde konaklanacak ise, otel ismi ve şehrin belirtilmesi, buna ilaveten otel rezervasyonunun ibrazı şarttır.

Vize başvurusu esnasında uçak veya diğer bir ulaşım aracına ait rezervasyonun getirilmesi, vize talebinin sonuçlanması aşamasında ise (pasaportun geri alınması safhasında) seyahat biletinin ibrazı mecburidir.

Ankara Elçiliği sorumluluk bölgesi dahilinde olan İller: Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat ve Zonguldak.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

-Yukarıda belirtilen evrakın tamamının asıllarının ibrazı şarttır.

-İlk başvurularda ilgilinin şahsen başvurması gerekmektedir.

-Refakatte, yani anne veya babanın pasaportunda kayıtlı olarak seyahat edecek çocuklar için, anne veya babanın başvuru formuna ayrıca çocukların fotoğraflarınında yapıştırılması gerekmektedir.


ÖĞRENİM VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Turistik vize için talep edilen 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. maddelerde belirtilmiş olan evraka ek olarak:

1. Okul, üniversite veya kurs akseptans yazısı aslı veya faksı. Söz konusu faksın ilgili okul tarafından doğrudan elçiliğimize çekilmesi gerekmektedir – 00.90.312.466 03 15)

2. Öngörülen kalış süresini kapsayan, yedavi ve hastane masraflarını karşılayan ve İtalya’da geçerli sağlık sigorta poliçesi.

DİKKAT

-Devlet Bursu kazanan kişiler için sadece bursu veren makam tarafından resmi yazı, öğrenci belgesi veya işyeri belgeleri ile uçak bileti yeterlidir.

NAKLİYE FİRMASINDAN İLK BAŞVURU ESNASINDA İBRAZI TALEP EDİLECEK BELGELER

-Nakliye firmasının tanıtım yazısı

-Şöför ve TIR plaka no.larının listesi

-C2 belgesinin noterden tasdikli sureti

-UND’den üye tanıtım yazısı

-Oda sicil kayıt sureti aslı

-İmza sirküleri aslı

-Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

NOT: Söför vizesi başvurularında aşağıda belirtilen belgeler gereklidir:

-Nakliye firmasının vize istek dilekçesi

-1 adet TIR vize formu

-1 adet fotoğraf

-Ehliyet aslı ve fotokopisi

- ATR ve CMR belgelerinin asılları

-SSK işe giriş bildirgesi aslı

-UND teminat yazısı aslı
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder