20 Ağustos 2010 Cuma

Almanya'da Öğrenci Evi Bulma


Almanya'da oda ya da ev bulmak isteyen öğrencilerin bilmesi gereken önemli bilgiler





Almanya'da ev ya da oda bulmak isteyen öğrenciler için altın değerinde bilgiler:

Almanya'da barınma ihtimallerinin çok çeşitli oluşu (Studentenwerk Yurtları, Özel Yurtlar, Kilise Yurtları, WG Öğrenci Evleri...) daha uygun şartlarda bir seçenek bulmayı kolaylaştırır. Tek kişilik daireler yanında çoğunlukla bağımsız veya daire içinde Wohngemeinschaft-WG odalar kiralanır. Oda genişlikleri genellikle 10 ile 25 m2 arasında değişir.

Almanya'da kira değerleri oda genişliğine, bina kalitesine, şehre ve şehirdeki konuma bağlı olarak Almanya çapında 150 Euro ile 400 Euro arasında değişmektedir. Kiralar, genellikle Doğu Almanya'da, Batı Almanya şehirlerine oranla % 30 - 40 daha ucuz olmaktadır.

Almanya'da dönem başlarında oda bulmak hemen hemen bütün Almanya'da çok zor olduğundan sömestr başlamadan önceden rezervasyon yapılması çok önemlidir.

Kısa süreli barınma için, Jugendherberge adını taşıyan çok sayıdaki gençlik yurtları uygun bir alternatiftir. Jugendherberge'ler diğer AB ülkelerinde olduğu gibi Almanya'da da hemen her şehirde bulunmakta olup özellikle öğrencilere otellerden daha uygun fiyata ama biraz daha düşük standartlarda kalacak yer imkanı sunmaktadırlar.

Almanya'da oda ararken en faydalı kaynaklar, gideceğiniz şehirdeki yerel gazetelerin kiralık oda / daire sayfalarıdır. Bu yerel gazetelere internetten de ulaşıp arama yapabilirsiniz.

Almanya'da ayrıca üniversitelerde bulunan 'Kara Tahta'lar da (Schwarzbrett) çok iyi oda ilanlarının asıldığı yerlerdir. Buralarda aracısız, öğrenciden öğrenciye odalar bulunur. Bazı üniversitelerin oda kiralama konusunda hizmet veren bölümleri de iyi alternatifler sunmaktadır.

Almanya'da oda bulmada genellikle emlakçı araya girmesine gerek yoktur. Doğru kaynaklardan aradığınızda, direkt sahibinden çok sayıda odaya ulaşabilirsiniz.

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder