17 Ağustos 2010 Salı

İtalya'da Konaklama İmkanı


İtalya'da okumak isteyen öğrencilerin konaklama seçenekleri hakkında önemli bilgiler





İtalya'da öğrenim hayatını sürdürmek isteyen öğrencilerin öğrenim hayatlarında nerede ne ne şekilde kalabilecekleri hakkında önemli bilgiler:

Aile Yanı
Ana dili İtalyanca olan bir aile yanında konaklama, İtalyanca eğitimin devamı niteliğini taşımakta, öğrencinin sosyal hayatta yabancı dil pratiği yapabilmesine olanak sağladığı gibi, İtalyan kültürü ve yaşam tarzını yakından tanımasına da yardımcı olmaktadır. Aileler, okullar
tarafından özenle seçilmekte ve gerekli standartlara uygunluğu periyodik olarak denetlenmektedir. Aile yanında konaklama, öğrencinin tercihine göre, tek veya iki kişilik odalarda, tam veya yarım pansiyon şeklinde olabilir.

Öğrenci Yurdu
Okulların bazıları, kendi bünyelerinde öğrenci yurtlarına da sahiptir. Yurt konaklaması, özellikle arkadaşlık paylaşımları açısından idealdir. Bir çok öğrenci yurdu, konforlu odalarının yanısıra çalışma ve dinlenme odaları, telefon, televizyon, kütüphane ve spor salonlarına da sahiptir. Öğrenci yurtlarında, tam veya yarım pansiyon konaklanabileceği gibi bazı yurtların öğrenci kullanımına açık tam techizatlı mutfakları da bulunmaktadır. Yurtlarda 1,2 veya 3 kişilik odalarda kalınabilir. Kız ve erkek yurtları ayrı ayrı veya birlikte olabilir.

Kiralık Daire
Uzun süre yurtdışında eğitim görecek öğrencilerin tercih edebileceği bir konaklama alternatifidir. Aynı dairenin birkaç kişi tarafından paylaşılması, konaklama maliyetlerini düşürebilir. Daireler mobilyalı ve tüm elektrikli ev aletlerine sahiptir.

Otel
Kısa süreli eğitim programlarına katılan öğrencilerin tercih edebileceği, konforlu ancak en pahalı konaklama seçeneğidir.

Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder