18 Ağustos 2010 Çarşamba

Ülkemize 8 Üniversite Kuruluyor


TBMM genel kurulu sayesinde ülkemizin farklı şehirlerine üniversiteler kuruluyor





Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, 7'si devlet, 1'i vakıf olmak üzere 8 yeni üniversite kurulmasını amaçlayan ve proje için Yükseköğretim Kurumları Teşkilat yasasında farklılık yapan tasarı, kabul edilerek yasaların arasına katıldı.

Yasanın kurallarına göre üniversitelerin yapılacağı şehirler ve okul isimleri; Ankara'da ''Yıldırım Beyazıt'', Bursa'da ''Bursa Teknik'', İstanbul'da ''İstanbul Medeniyet'', İzmir'de ''İzmir Katip Çelebi'', Konya'da ''Konya'', Erzurum'da ''Erzurum Teknik'' ve Kayseri'de ''Kayseri Abdullah Gül'' devlet üniversiteleri ile Antalya'da ''Uluslararası Antalya Üniversitesi'' vakıf üniversitesi bu şehirlerde yapımlarına başlanacak.

Bu üniversiteler için kadro ihdas edilecek. Bilkent Üniversitesinin adı ise ''İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi'' olarak değiştirildi ve bu projenin yapılacağı kesinleşti. Tasarının yasalaşmasının hemen ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut bugün saat 14.00'de toplanmak üzere röpartaja son verdi.Artık Üniversite Öğrencilerinin işi kolaylaşacak daha çabuk ve sorunsuz okul bulcaklar.
Kaynak: dilegitimleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder